Foto: Foto: Illia Bondar /Mostphotos

Skyddsutrustning säkrad inför sommaren

Göteborg har genom en kraftansträngning under våren kunnat säkerställa att ett stabilt lager av skyddsutrustning finns att tillgå i verksamheter inom vård och omsorg.

  • Publicerad 12:21, 9 jun 2020

Vi jobbar på att säkra kapaciteten både på lång och kort sikt...

Christina Eide, stadsdelsdirektör i Askim-Frölunda-Högsbo. Foto: Göteborgs Stad

Under vårens coronapandemi har trycket på skyddsutrustning till vård- och omsorgspersonal varit högre än någonsin och det har funnits en oro för hur det kommer att se ut till sommaren. Men nu har den intensiva jakten burit frukt och Göteborgs stad uppger att de har ett säkrat lager av skyddsutrustning inför sommaren. Detta rapporterar Vårt Göteborg om.

– Vi jobbar på att säkra kapaciteten både på lång och kort sikt och har lager som håller cirka tio veckor framöver, säger Christina Eide, stadsdelsdirektör i Askim-Frölunda-Högsbo, till Vårt Göteborg.

Den sista pusselbiten som saknas är ett lager av skyddshandskar som ska räcka under sommaren.

Tacksamma för hjälp

Under en period var det svårt att få tag på munskydd, och sedan saknades handsprit. Men tack vare en kraftinsats som Förvaltningen inköp och upphandling och det kommunala bolaget Göteborg stads leasing har gjort är målet närmast uppfyllt.
För att kunna säkra upp lagret inför sommaren har Förvaltningen inköp och upphandling varit tvungna att vara kreativa i sina lösningar. Ett samarbete på nationell och regional nivå, kontakt med företagare och en stor insats från volontärer har arbetet givit resultat.

– Vi är tacksamma för all den hjälp kommunen fått av företag och privata initiativ, det var viktigt under de första svåra månaderna, säger Christina Eide.

Vill undvika bunkring

Nästa steg i processen blir att säkerställa att utrustningen används vid rätt tillfälle och att utrustningen fördelas där den behövs.

– Det finns en risk att man bunkrar av rädsla för att det ska bli brist längre fram men då kan det drabba andra som blir utan, säger Christina Eide.
 

Göteborgsnöje

Hon gör Filmfestivalens affisch 2021

Nöje "Som göteborgare är det särskilt roligt" Hon är etablerade sedan 90-talet och har väckt uppmärksamhet med bland annat ett upp och nedhängande träd över Drottninggatan i Stockholm. Nu presenteras Göteborgskonstnären Charlotte Gyllenhammar...torsdag 3/12 10:03

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40