Skyltförvirring. Foto: Privat

Skylt orsakar förvirring i Skintebo

Skintebo-skylten var en dag spårlöst borta och ersatt med en ny skylt som fick flera passerande att höja på ögonbrynen och fundera på om de verkligen kört rätt.

  • Publicerad 14:25, 3 dec 2019

I veckan dök det upp en ny skylt i Skintebo som skapade förvirring bland de boende. Ortsskylten för Skintebo var spårlöst borta och i stället hade den ersatts med Grännas ortsskylt och vapen.

– Antingen är det ett ”practical joke” eller så är det någon som är usel på geografi, säger Tommy, boende i Skintebo.

På Jönköpings kommun är det ingen som saknar skylten när Göteborg Direkt ringer och frågar men tillsvidare kommer trafikkontoret i Göteborg ta han om den och sätta tillbaks en ny Skintebo-skylt.

– Det kommer väl ta några veckor innan den nya skylten kommer upp då vi måste tillverka en ny. Gränna-skylten kommer vi ta hand om, vi får väl också höra av oss och se om de saknar den, säger Pernilla Andersson, på trafikkontoret i Göteborg.

Eva Rehnström, presskommunikatör på Trafikverket, menar att fenomenet att plocka ned skyltar är en ganska ovanlig företeelse.

– Oftast blir de nedkörda av olika anledningar. Älgtavlorna var i och för sig rätt populära att plocka ner ett tag men idag sker det inte frekvent, säger Eva Rehnström.

Flera förbipasserande har fotograferat skylten och lagt upp den på sociala medier där den fått både glada och smått förvirrade tillrop.

– Man trodde ju inte att man skulle flytta till Gränna på äldre dar, skrattar Tommy.
 

Vi är GBG

    Vi är GBG