Under vecka nio sattes en elektronisk skylt upp längs gamla Särövägen. Detta har nu fått stark kritik från boende i området. Foto: Gabriel Tjulander

Skylt river upp känslor kring Snipen

En elektronisk skylt har satts upp på gamla Särövägen för att visa bussavgångar samt lediga platser på pendelparkeringen Snipen. Men enligt flera boende i området behövs den inte. – Den är ful som stryk och helt onödig, säger Jan-Olof Kristiansson.

  • Publicerad 17:00, 17 mar 2017

Den passar säkert på en motorväg men inte här.

Skylten är en del i ett projekt som startades i samband med att trängselskatten in fördes. I ett samarbete mellan Västtrafik, trafikkontoret och Trafikverket gjordes liknande stansningar vid flera pendelparkeringar för att skapa en mer attraktiv kollektivtrafik. Men Jan-Olof Kristiansson, som har skylten precis utanför sitt hus, tycker att skylten är malplacerade.

– Själv bor jag i ett kulturmärkt hus men sex meter från tomten kan man sätta upp en elektronisk skylt, den passar säkert på en motorväg men inte här, säger Jan-Olof Kristiansson och tillägger:

– Alla vet att det är fullt på parkeringen alla dagar innan nio och att det är tio minuter mellan alla avgångar.

Trafikverket

Dock menar projektledare Björn Carselid att skylten är befogad då 70 procent av pendlarna som parkerar sina bilar vid Snipen kör via gamla Särövägen.

– Jag har själv gjort en mätning och mellan klockan 06.10 och 07.30 kom det cirka 90 bilar från det hållet, säger Björn Carselid och fortsätter:

​– Samtidigt tycker jag det är helt rimligt att folk har synpunkter på hur det ser ut i deras omgivning men vi gör det här för att förbättra pendeltrafiken.

​Dåligt för miljön

Jan-Olof menar inte bara att skylten är dålig för miljön,utseendemässigt, utan den bidrar även till att fler Kullaviks bor tar bilen till Snipen då det enligt Västtrafiks taxa är billigare att åka buss där ifrån.

– Tar man bilen den lilla biten så slipper man ju betala för en dyrare biljett men samtidigt är det då bilen släpper ut som mest avgaser, säger Jan-Olof.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG