Det var i början av december som två den här Grännaskylten dök upp i Skintebo. Foto: Privat

Skylthyss i Skintebo kan polisanmälas

De förvirrande trafikskyltarna som i början av december dök upp i Skintebo har ännu inte fått någon förklaring. Från början beskrevs det som ett roligt hyss men nedskruvade trafikskyltar kan vara allvarligt.

  • Publicerad 06:21, 22 dec 2019

När man börjar skruva ner varningsskyltar är det inte roligt längre.

Det var för drygt två veckor sedan som förbipasserande reagerade på att ortsskylten för Skintebo var ersatt med en skylt som det stod Gränna på. Några dagar därefter dök det upp ytterligare två märkliga skyltar i Skintebo. Denna gång stod det Ullared samt Gekås på skyltarna. Det rätta skyltarna hittades dock liggandes på marken bredvid och problemet ska nu vara åtgärdat.

– Det var våra driftentreprenörer som hittade skyltarna och det var skönt. Såvitt vi vet sitter de rätta skyltarna uppe nu. Vi trodde först att de var borta och då hade vi fått tillverka nya skyltar vilket hade kostat skattepengar, säger Anders Sahlberg, pressansvarig på Trafikkontoret.

Skylt orsakar förvirring i Skintebo

För att minska risken för att liknande händelser ska inträffa har de använt sig av ett knep som gör det svårare att montera ner skyltarna i framtiden.

– Våra driftentreprenörer har sågat av en bit av bultarna som sitter i skylten. På så vis kan man inte bara ta fram en skiftnyckel och skruva ner skylten. Utan den som vill montera ner skylten behöver då lite grövre verktyg, säger Anders Sahlberg.

Vid det andra tillfället då Ullared och Gekåsskyltar monterades upp i Skintebo var det en skylt för väjningsplikt som monterades ner. Något som Anders Sahlberg menar kan vara direkt farligt.

– När man börjar skruva ner varningsskyltar är det inte roligt längre. Det kan innebära att det inträffar olyckor och det är inte okej, säger han.

Vad kommer ni att göra om det händer igen?

– Då kommer trafikkontoret att polisanmäla händelsen.

Vi är GBG

    Vi är GBG