Slim Prince – kungen över afrobeat i Göteborg

Han valde musiken istället för militärkarriären. Kärlek framför våld. Nu är Slim Prince aktuell med sitt debutalbum.

  • Publicerad 17:47, 29 aug 2019

Han var 16 år, nybakad student och övertygad om att han skulle bli general i den nigerianska armen. Elva år senare är han albumdebutant och kan inte tänka sig annat än att jobba med sin musik. Det handlar om dansant afrobeat med reggaetouch där Slim Prince vill sprida kärlekens budskap på svenska.

– När jag kom till Lövgärdet i mitten av sommaren 1998 var alla ute och spelade fotboll, säger Prince Olumuyiwa Alalu , eller Slim Prince som är hans artistnamn.

Men han valde istället Lövgärdets fritidsgård där fritidsledaren Eddy Calles snabbt bjöd in honom.

– Där gjorde jag min första låt och fick för första gången höra min egen röst i en studio, säger han, som ofta återvänder dit.

För musiken har alltid funnits i Slim Princes liv, som fick chansen att utveckla sitt skapande. Nu är han Sveriges okrönte kung inom afrobeat. Med Kapten Röds skivbolag i ryggen står han stolt med sitt debutalbum.

På elva år har han byggt upp sitt kontaktnät, som Kapten Röd, Partillo och Enver "Chato" Ramirez, etablerat sig som artist och är fullt inriktad på att leva på sin musik.

– När jag träffade Kapten Röd 2013 uppmuntrade han mig att göra det jag ville, säger Slim Prince.

– Han tyckte också att jag var tillräckligt bra på svenska för att kunna skriva svenska texter.

Med låtar som "Nära", "Buga dig" och "En pose" är han redo för scenerna runt om i Sverige.

Slim Prince

Är: Prince Olumuyiwa Alalu, som går under artistnamnet Slim Prince. Sångare, låtskrivare och producent. Har kommit med en rad singlar under 2019 och är nu aktuell med sitt debutalbum. Kom till Sverige från Lagos, Nigeria, som 16-åring för att bo i Lövgärdet. Bor nu i Biskopsgården sedan två år. Är 27 år.

Vi är GBG

    Vi är GBG