Ska byggas. Ett lekslott blir entrén till Kvibergs Parks nya lekplats som ska locka besökare från hela Göteborg. Foto: Idrotts- och föreningsförvaltningen

Slottslik lekplats ska byggas i Kviberg

Med inspiration från den omgivande kasernerna ska en ny lekplats byggas i Kvibergs Park. Där ska rutschkanor samsas med linbanor och käpphästbana.

  • Publicerad 06:30, 17 apr 2022

Redan i september i år ska Kvibergs Parks nya lekplats med slottstema stå klar. Inspirationen kommer från "Kvibergs kaserners slottsliknande byggnad" enligt ett pressmeddelande från Idrotts- och föreningsförvaltningen.

– Området ska vara en mötesplats för alla åldrar och folk från hela Göteborg. För att bredda parkens utbud och locka fler barnfamiljer bygger vi därför en ny stor lekplats, säger Lotta Lidén Lundgren, tillförordnad förvaltningsdirektör, i pressmeddelandet.

Omgärdat av de gamla militärbyggnaderna och bredvid idrottsanläggningarna ska lekplatsen växa fram. Traditionella lekplatsutrustning som rutschkanor, studsmattor och gungor ska blandas med specialbyggda attraktioner som ska locka till lek och aktivitet. Här finns exempelvis ett specialbyggt lekslott, käpphästbana med hinder och konstgjorda hästar som man ska kunna klättra på.

Plan. Lekplatsen byggs inne på Kvibergs Park med idrottsplaner som granne. Foto: Idrotts- och föreningsförvaltningen

Runt om lekplatsen anläggs även växtlighet som en fruktlund och planeringar tillsammans med sittplatser och picknickbord.

Tanken är att lekplatsen ska rikta sig till barn och unga upp till 15 år.

Bygger utomhusscen

Ytterligare satsning som Idrotts- och föreningsförvaltningen gör är att låta bygga en utomhusscen med tak i närheten till lekplatsen. Utrustad med belysning och ljudutrustning ska scenen kunna användas för gruppträningar och mindre kulturevenemang.