Äta på gatan. Kan en burgare bli Sveriges bästa streetfood? Foto: Street Food Festivalen

SM i streetfood avgörs på Kuturkalaset

Vilket gatukök har Sveriges godaste käk? Det kan du snart få ett svar på. Under Kulturkalaset i Göteborg i september avgörs SM i streetfood.

  • Publicerad 15:00, 26 maj 2022

För många är Kulturkalaset unisont med snabba maträtter från foodtrucks och uteserveringar. I årets kalas blir det extra fokus på mat i och med att Street food festival arrangeras samtidigt i Göteborg. Enligt ett pressmeddelande från Göteborg & Co kommer de flesta av köken vara koncentrerade till Kungstorget och gatorna runt omkring.

Här hålls också grand finale i Streetfoodfestivalen då de svenska mästarna i streetfood ska koras av göteborgskockarna Gustav Trädgårdh, Sofia B Olsson och Louise Johansson.

– Med det här samarbetet kommer vi att kunna erbjuda besökarna spännande mat- och dryckesupplevelser, säger Anna Mjörnvik, projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas.

Nya områden

I år lovar också arrangörerna nya festivalområden. Kalaset sprider ut sina tentakler till Slottsskogen, Slakthuset i Gamlestaden, Bergsjön och över bron till Ringön.

– Vi vill göra festivalen mer tillgänglig genom att erbjuda flera områden. Vi hoppas också att våra besökare kommer ta chansen upptäcka nya delar av stan, säger Anna Mjörnvik.

Kulturkalas och streetfood

Kulturkalaset arrangeras i Göteborg 1 till 4 september.

Festivalen är gratis och öppen för alla.

SM i Streetfood avgörs 2 september. Priutdelningen sker på Kungstorget.

Visa merVisa mindre