Små miljökämpar städade Tynnered från skräp

Hela 23 säckar med skräp. Det blev resultatet av lördagens skräpplockardag i Safirträdgården, som lockade omkring 20 flitiga små miljökämpar. Belöningen blev diplom, fika och sagostund.

  • Publicerad 14:21, 2 sep 2020

Man märkte att barnen verkligen ville vara med och göra något bra för naturen

Med utgångspunkt i den blomstrande Safirträdgården, som tynneredsbon Monika Tildevik och sonen Tristan skapat för alla i området, hölls i lördags en välbesökt skräpplockardag för barnen.

De sådde fröet till hela Tynnereds trädgård

Omkring 20 flitiga barn kämpade på med sina skräpplockarpinnar och i slutet av dagen hade de samlat ihop hela 23 säckar med skräp.

– De var riktigt ivriga att komma igång. Några stannade hela dagen och andra kom förbi en stund. Det var så roligt att se att barnen verkligen ville vara med och göra något bra för miljön och naturen i sitt närområde, säger Monika Tildevik.

Medan barnen fikade läste barnboksförfattaren Jana Larsson högt ur en av sina berättelser som handlar om att värna om jorden.

Hyllas av kommunen

Park och naturförvaltningen på Göteborgs stad stöttade initiativet med utrustning och dagen innan kom en sedan länge efterfrågad papperskorg slutligen på plats vid Safirträdgården.

– Vi tycker såklart det är underbart att det finns människor som tar sådana här initiativ, att vi kan hjälpas åt att hålla fint i staden, säger Ulrika Barkman, planeringsledare på Park och natur.

Vi är GBG