Magnus Andersson, scoutledare i Tynnereds scoutkår. Foto: Karl Helamb

Smarta coronaidén: Scouta på hemmaplan

Sov i vindskjul hemma i vardagsrummet, lär dig nya knopar eller ta med familjen på en skräpplockarrunda. Så uppmuntrar Tynnereds scoutkår till ett levande scoutliv även i coronatider.

  • Publicerad 14:06, 9 dec 2020

Ett uppdrag gick ut på att bygga ett vindskjul eller koja hemma och sova i, förslagsvis inomhus

När coronarestriktionerna satte stopp för verksamheten på Tynnereds scoutkår fick ledaren Magnus Andersson en idé: Digitala uppdrag som kan göra vem som helst till scout – utomhus eller hemma i vardagsrummet.

– Vi tyckte det var lite tråkigt att vi inte kan träffas. Vi vill få barnen att förstå att scouting är en livsstil som man kan fortsätta med ändå och även få med andra som just nu är hemma med sina barn och inte har något att göra.

Så länge restriktionerna varar kommer han att lägga ut två uppdrag i veckan på Tynnereds scoutkårs facebooksida som går att utföra själv.

– Ett lite större inför helgen och ett enklare mitt i veckan, men man kan haka på när man vill. Ett uppdrag gick ut på att bygga ett vindskjul eller koja hemma och sova i, förslagsvis inomhus, säger Magnus Andersson.

Opaltorget får nytt högstadium – genom Räddningsmissionen

God gärning

I tiderna som råder är inte bara gemenskap en bristvara. Många befinner sig också i en ekonomiskt utmanande situation.

Därför ordnar Göteborg rugbyförening i Frölunda tillsammans med Tynnereds församling och Tynnereds scoutkår för fjärde året i rad en julklappsinsamling.

– De går sedan till familjer som Svenska kyrkan stödjer i Frölunda och Tynnered. Det kan vara personer som lever på försörjningsstöd och inte har råd att handla julklappar, säger Magnus Andersson.

Julklappsinsamling i Tynnered

Handla en julklapp till ett barn i åldern 0-18 år och lämna den på Tynnereds scoutkår mitt emot Frejaskolan.

Insamlingen är öppen söndag 6/12 samt söndag 13/12 klockan 16-19.

Julklapparna delas ut av Tynnereds församling till behövande familjer i Frölunda och Tynnered.

Visa merVisa mindre

Uppehåll. På grund av restriktionerna ligger verksamheten på Tynnereds scoutkår på is, men scouta kan man göra ändå. Foto: Karl Helamb

Vi är GBG