Spela kubb, chilla eller cykla? I Slottsskogen kan man göra allting. Foto: Annie Särka

SMHI: Ikväll ÄR sommaren officiellt här!

Vi har njutit i flera dagar men i kväll blir det officiellt. "Vi kommer få meteorologisk sommar någon gång under det här dygnet", säger Linus Dock, meteorolog på SMHI.

  • Publicerad 11:42, 9 maj 2018

Under kvällen kommer beskedet att komma; Sommaren är officiellt här! För att det ska räknas som meteorologisk sommar ska dygnsmedeltemperaturen vara över 10 grader, 5 dagar i sträck. När beskedet kommer kommer det att ha varit sommar sedan i lördags.

Men passa på att njuta.

– Det är alltid risk för bakslag, och mot slutet av nästa vecka börjar det bli lite osäkert.

När det är varmt får man passa på! Vi hörde med några göteborgare vad de tycker om värmen och vad deras bästa värmetips är.

Ada Andrén, 19, Alingsås

Ada Andrén, 19, Alingsås

– Det är härligt, jag ska inte klaga på att det äntligen är varmt.

– Att vara ute så mycket som möjligt och ta vara på värmen med folk man tycker om. Jag brukar ta en promenad, sitta på gräset och vara ute och grilla. Kanske äta en glass.

Oskar Larsson, 27, Lunden

Oskar Larsson, 27, Lunden

– Det är underbart. Något annat kan man inte tycka, såvida man inte är pollenallergiker.

– Vandra i Änggårdsbergen. Det går att gå där året runt, men det är extra fint på våren. Träden ger fin skugga, ta med lite vatten så går det jättebra!

Evert Nilsson, 50+, Lunden.

Evert Nilsson, 50+, Lunden.

– Jag tycker bra om vädret. Det är skönt att man kan värma sig från den kalla och snöiga vintern. – Jag brukar åka och sola på Näset. Annars kan man spela minigolf, det är kul om man vinner. Eller ta båten ut till skärgården och se öarna. Det är både en billig och rolig rundtur.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG