Ansträngd bemanning. Smittspridningen inom äldreomsorgen speglar samhället. Foto: Mostphotos

Smittan tillbaka i äldreomsorgen

När smittspridningen ökar i samhället drabbas även äldreomsorgen. I dagsläget har ett 40-tal av de äldre bekräftats vara smittade.

  • Publicerad 15:37, 7 jan 2022

Vi har alla ett stort ansvar att följa de rekommendationer som finns.

Framförallt har den ökade samhällspridningen av covid-19 drabbat medarbetarna inom vård- och omsorgsförvaltningen. Bemanningsläget är ansträngt och många verksamheter tvingas att prioritera bland arbetsuppgifter och insatser, skriver Vårt Göteborg.

Enligt förvaltningens senaste rapport från trettondagen, 6 januari, har 25 hyresgäster på vård- och omsorgsboende konstaterats smittade. Dessutom har sju omsorgstagare inom hemtjänsten och åtta hyresgäster på korttidsboende testats positivt.

Besöksförbud inte aktuellt

Något besöksförbud är dock inte aktuellt på äldreboende. Istället uppmanas besökare följa de rutiner som förvaltningen har satt upp.

– Smittspridningen i verksamheterna är en spegling av hur det ser ut i samhället i övrigt och här har vi alla ett stort ansvar att följa de rekommendationer som finns. Det innebär bland annat att stanna hemma och testa sig vid symptom, hålla avstånd, och att vaccinera sig, säger förvaltningsdirektör Babbs Edberg till Vårt Göteborg.

Krönikor

Därför dansar Knut ut julen

Krönika Tradition. Tjugondag Knut – 13 januari Enligt visan varar julen “än till påska”. Men så länge vill nog ingen ha kvar julpyntet. Historiskt har det i Sverige funnits två datum som sätter punkt för högtiden.torsdag 13/1 10:20

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21