Knark. Bilden visar 118 kilo cannabisharts, nyligen hittades 250 kilo i hamnen. Foto: Tullveket (arkiv)

Smugglade hundratals kilo knark i marmorlast

En last marmor från Marocko innehöll över 250 kilo narkotika. Det är Tullverket som har avslöjat en omfattande smuggling av cannabisharts i Göteborgs Hamn.

  • Publicerad 10:44, 20 nov 2020

Ovanligt stort fynd

– Det är ett ovanligt stort beslag av cannabis vi har gjort, säger Marcus Carlsson, chef för tullkriminalenheten i Göteborg.

Det var i förra veckan när Tullverkets personal i Göteborgs hamn undersökte innehållet i tre containrar med marmor från Marocko som det stora knarkfyndet upptäcktes.

Gömd bland marmorn hittades över 250 kilo cannabisharts vilket klassar fyndet som synnerligen grov narkotikasmuggling, bekräftar Tullverket i ett pressmeddelande.

Stor insats mot brott i Göteborgs Hamn

Personer i Mark misstänkta

Flera personer med kopplingar till ett lager i Marks kommun greps senare, misstänkta för inblandning i den omfattande smugglingen.

Sex personer har häktats varav fyra av de misstänkta häktades för synnerligen grov narkotikasmuggling, två för narkotikabrott.

– Utredningen fortsätter nu i oförminskad styrka. Vi är många inblandade som jobbar med det här smugglingsfallet, säger Marcus Carlsson.

Långa fängelsestraff i internationell knarkhärva

Corona gör det svårare att smuggla narkotika

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40