Knark. Bilden visar 118 kilo cannabisharts, nyligen hittades 250 kilo i hamnen. Foto: Tullveket (arkiv)

Smugglade hundratals kilo knark i marmorlast

En last marmor från Marocko innehöll över 250 kilo narkotika. Det är Tullverket som har avslöjat en omfattande smuggling av cannabisharts i Göteborgs Hamn.

  • Publicerad 10:44, 20 nov 2020

Ovanligt stort fynd

– Det är ett ovanligt stort beslag av cannabis vi har gjort, säger Marcus Carlsson, chef för tullkriminalenheten i Göteborg.

Det var i förra veckan när Tullverkets personal i Göteborgs hamn undersökte innehållet i tre containrar med marmor från Marocko som det stora knarkfyndet upptäcktes.

Gömd bland marmorn hittades över 250 kilo cannabisharts vilket klassar fyndet som synnerligen grov narkotikasmuggling, bekräftar Tullverket i ett pressmeddelande.

Stor insats mot brott i Göteborgs Hamn

Personer i Mark misstänkta

Flera personer med kopplingar till ett lager i Marks kommun greps senare, misstänkta för inblandning i den omfattande smugglingen.

Sex personer har häktats varav fyra av de misstänkta häktades för synnerligen grov narkotikasmuggling, två för narkotikabrott.

– Utredningen fortsätter nu i oförminskad styrka. Vi är många inblandade som jobbar med det här smugglingsfallet, säger Marcus Carlsson.

Långa fängelsestraff i internationell knarkhärva

Corona gör det svårare att smuggla narkotika

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00