Knark. Bilden visar 118 kilo cannabisharts, nyligen hittades 250 kilo i hamnen. Foto: Tullveket (arkiv)

Smugglade hundratals kilo knark i marmorlast

En last marmor från Marocko innehöll över 250 kilo narkotika. Det är Tullverket som har avslöjat en omfattande smuggling av cannabisharts i Göteborgs Hamn.

  • Publicerad 10:44, 20 nov 2020

Ovanligt stort fynd

– Det är ett ovanligt stort beslag av cannabis vi har gjort, säger Marcus Carlsson, chef för tullkriminalenheten i Göteborg.

Det var i förra veckan när Tullverkets personal i Göteborgs hamn undersökte innehållet i tre containrar med marmor från Marocko som det stora knarkfyndet upptäcktes.

Gömd bland marmorn hittades över 250 kilo cannabisharts vilket klassar fyndet som synnerligen grov narkotikasmuggling, bekräftar Tullverket i ett pressmeddelande.

Stor insats mot brott i Göteborgs Hamn

Personer i Mark misstänkta

Flera personer med kopplingar till ett lager i Marks kommun greps senare, misstänkta för inblandning i den omfattande smugglingen.

Sex personer har häktats varav fyra av de misstänkta häktades för synnerligen grov narkotikasmuggling, två för narkotikabrott.

– Utredningen fortsätter nu i oförminskad styrka. Vi är många inblandade som jobbar med det här smugglingsfallet, säger Marcus Carlsson.

Långa fängelsestraff i internationell knarkhärva

Corona gör det svårare att smuggla narkotika

Göteborgsnöje

Filmen om Nationalteatern premiärvisas på filmfestivalen

Nöje Premiär. Extrainsatt i sista sekund. "Vi är barn av vår tid" har extrainsatts i Göteborgs filmfestivals program. Den 6 februari visas filmen, som därmed får världspremiär.tisdag 26/1 16:37

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Lämna inte ut ditt bankkort till okänd person

Konsument Konsumentfrågan Hur tidigt måste man anmäla ett fel på julklappen för att få ersättning och är det okej att lämna ut sitt bankkort till ett företag som ber om det? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. lördag 2/1 15:30

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20