Annika Strandhäll besökte under måndagen Sahlgrenskas personal efter beskedet om att 300 tjänster ska tas bort. Foto: Gabriel Tjulander

Socialministern kommenterar SU:s personalbantning

Socialministern Annika Strandhäll (S) besökte under måndagen Sahlgrenska med anledning av att regeringen i dag släppte sin vårbudget. Ministern kommenterade också de flera hundra tjänsterna som sjukhuset vill ta bort.

  • Publicerad 14:14, 16 apr 2018

– Jag träffade en nyutexaminerad sjuksköterska som började på SU i januari och hon var redan gråtfärdig – det berörde mig väldigt starkt, berättar Annika Strandhäll.

För drygt en vecka sedan rapporterade SVT Nyheter Väst att Sahlgrenska vill ta bort 300 vårdtjänster för att få bukt med den sedan länge dåliga ekonomin.

I dag, måndag, mötte socialminister Annika Strandhäll fackliga representanter och anställda på Sahlgrenska som oroar sig för den skakiga situationen på sjukhuset.

– Jag som minister på riksplanet kan inte bestämma hur man på landstingsnivå ska prioritera men det regeringen måste se till är att det finns förutsättningar för landstingen att erbjuda attraktiva jobb, säger Annika Strandhäll.

Många ur personalen på Sahlgrenska oroar sig även för sommaren, en tid då vården tenderar få kämpa hårt för att klara personalbehovet.

– Jag blir väldigt berörd när jag möter personal här som är orolig för sommaren. Så det vi nu gör är att skjuta till 600 miljoner kronor inför sommaren som vi hoppas ska skapa många möjligheter, säger Annika Strandhäll.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG