S-topparna Anna Johansson och Ann-Sofie Hermansson applåderar Stefan Löfvéns tal. Foto: Kristian Risenfors

"Soffan": Trött men lycklig

Trots ett historiskt dåligt valresultat är S-toppen Ann-Sofie "Soffan" Hermansson nöjd. Hon ställer också upp på Stefan Löfvéns uttalande om att valresultatet var blockpolitikens begravning.

  • Publicerad 02:26, 10 sep 2018

Det var en lättnad som präglade Folkets hus på Järntorget när valresultatet kom. Trots historiskt låga siffror kunde Socialdemokraterna i Göteborg konstatera att de lyckats bättre än vad opinionsundersökningarna visat.

– Jag är trött men lycklig. Vi har varit uträknade flera gånger under den här valrörelsen av olika instanser. Nu visade det sig att de siffrorna kommit på skam, vi är största parti i riket och största parti i Göteborg. Det är riktigt glädjande för det är klart att det spelar stor roll för oss, säger Ann-Sofie Hermansson.

När Löfvén sa i sitt tal att detta var blockpolitikens begravning applåderade du. Gäller det även i Göteborg?

– Jag tror att det är som Stefan säger. Det har kanske spelat ut sin roll och jag tror att det behövs ett nytt samarbete i landet och kanske i Göteborg också. Det får ju saker och ting utvisa de närmaste dagarna. Jag har sagt tidigare att jag kan inte tänka mig att samarbeta med Sverigedemokraterna men i övrigt inväntar jag valresultatet. Nu återstår att se vilka partier som är intresserade av att styra Göteborg på ett ansvarsfullt sätt.

Faktum kvarstår att Socialdemokraterna i Göteborg gör ett historiskt dåligt resultat. Men Ann-Sofie Hermansson är övertygad om att partiet inte har spelat ut sin roll.

– Vi ligger inte på några historiska nivåer och det är vi medvetna om. Men jag tror att vi kan få bättre siffror så småningom men också att vi fortfarande har en viktig roll att spela i svensk politik och ihop med andra, säger Ann-Sofie Hermansson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG