Firad. Alla som fyller 75 under 2019 i Östra Göteborg bjuds in till kalas den 25 april. Foto: Mostphotos

Sökes: 75-åringar i Östra Göteborg

Fyller du 75 år under 2019 och bor i Östra Göteborg? Då är du inbjuden på stans största 75-årskalas. Det är stadsdelens äldrekonsulenter som fixar fest och bjuder på underhållning och smörgåstårta.

  • Publicerad 11:55, 9 apr 2019

Festfixare. Carina Byhlin Andreasson, äldrekonsulent, Östra Göteborg har varit med anordnat 75-årskalaset i flera år. Foto: Privat

– Jag har varit med sedan 2012 att ordna detta och det är så väldans populärt. Det är något man längtar efter, då det går från mun till mun. Förra året ringde en dam i riktigt god tid för att se att hennes semester inte krockar med kalaset, säger Carina Byhlin Andreasson, äldrekonsulent, Östra Göteborg.

I uppåt tio år har alla 75-åringar i Östra Göteborg firats ordentligt. Tanken bakom festligheterna är förutom en trevlig tillställning även ett sätt att få ut informationen om vilka tjänster, aktiviteter och hjälp som förvaltningen erbjuder stadsdelens seniorer.

Det handlar bland annat om hur man kan förebygga ohälsa, få anhörigstöd och tips om mötesplatser och volontärarbete.

– Vi har försökt att jobba uppsökande, ringa och erbjuda hembesök. Men det är många vi inte når för vi hittar inte alla telefonnummer. I stället kan vi samla alla på kalas. När de kommer har vi förberett en samhällsmapp med matnyttig info och förhoppningsvis träffar man nya vänner eller gamla klasskamrater.

Varför riktar ni in er på just 75-åringar?

– 75 år är en bra ålder. Dels är det stort att fira dels är det inte för sent att börja jobba förebyggande om du börjar bli sämre vid 75 år. Då är det bra att vet hur vi kan hjälpa till, säger Carina Byhlin Andreasson.

Festligheterna går av stapeln den 25 april i medborgarhuset i Gamlestaden och alla 75-åringar får bjuda med sig en vän eller partner.

75-årskalas i Östra Göteborg

VEM: Alla som fyller 75 år under 2019 och bor i Östra Göteborg. Får ta med en vän/partner.

NÄR: Torsdag, 25 april klockan 11.00-13.30

VAR: Medborgarhuset Gamlestaden, Brahegatan 11.

ÖVRIGT: Anmäl dig senast 17 april till: Carina Byhlin Andreasson 031-365 36 72 eller carina.byhlin-andreasson@ostra.goteborg.se

Visa merVisa mindre