Applåder. I sommar kommer boende på äldreboenden få uppleva musik från balkongen. Foto: Mostphotos (genrebild)

Sökes: Musiker för balkongkonserter

Musiker sökes för balkongkonserter. Efterlysningen kommer från Östra Göteborg som planerar musikunderhållning i sommar vid stadsdelens äldreboenden.

  • Publicerad 14:26, 20 maj 2020

Kul om det här grupperna framför musik som de boende har upplevt när de var unga.

Kalle Skatt Söderström, Kulturkoordinator, Göteborg Stad Foto: Privat

– Vi vill göra en insats åt två håll. Dels för de isolerade äldre dels för arbetslösa musiker som har det tufft under coronatiden, säger Kalle Skatt Söderström, kulturkoordinator på avdelningen Team jämlikt, Göteborgs stad.

Uppdraget går ut på att spela och uppträda utanför sju äldreboenden i Kortedala, Bergsjön, Utby och Gamlestaden. Framträdandet sker på en mobil scen så att de boende kan uppleva livemusik utanför sina fönster och balkonger.

Nostalgisk musik

Repertoaren kommer troligtvis bestå av en stor del musik från 30-, 40-, 50- och 60-talet.

– Det är viktigt, har vi förstått under processens gång och kul, om de här grupperna framför musik som de boende har upplevt när de var unga, säger Kalle Skatt Söderström.

Hur viktigt är det att erbjuda kultur för de äldre?

– Jag tror att när man är isolerad är det väldigt viktigt att få ett avbrott från det. Musik eller någon annan konstform som når fram och kan ge en känsla tror jag är viktigt för alla.

Underhållning hela sommaren

Ansökan för musiker är öppen till och med 31 maj. Planen är att underhållningen drar igång under första veckan i juni och pågår till slutet av augusti.

– Det finns otroligt många duktiga musiker i Göteborg. Man önskar man kunde ge ett uppdrag till varenda en i den här situationen men vi kommer att få sålla, säger Kalle Skatt Söderström.

Coronan stoppar medborgarbudgeten

Dataspel gav unga ny bild av Bergsjön

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

GOW och Emigranternas hus vädjar till staden

Skriver öppet brev till kommunstyrelsen och kulturnämnden Nästa år fyller staden 400 år och att fira stadens födelsedag och framför allt dess människor i både nutid och dåtid är i sig självt en kulturmanifestation, ett hyllande av människans skapande på den...torsdag 27/8 11:52

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11