Insats. Foto: Direktpress

Sökinsats i älven avblåst

En ska ha setts simma i älven från Tysklandsterminalen i riktning mot Hisingen. Polis och räddningstjänst inledde en stor räddningsinsats. Den är nu avblåst utan att de funnit någon i vattnet.

  • Publicerad 15:26, 27 sep 2021

Det var strax efter 14-tiden under måndagen som polisen får in vittnesuppgifter om att en person simmar i Göta älv, från Tysklandsterminalen i riktning mot Hisingen.

Räddningstjänst och polis är nu på plats för att försöka lokalisera personen.

En större insats har inletts. Bland annat är en dykare i vattnet för att försöka hitta simmaren. En drönare används också i sökandet.

Vid 15-tiden ska alla Västtrafiks båtlinjer som går till och från Eriksbergs Färjeläge vara indragna på grund av insatsen, rapporterar Göteborgs-Posten.

Även Stena Line påverkas av insatsen.

– Vi ligger utanför bron och avvaktar och väntar på att få segla in. När vi får göra det avgörs inte av oss, säger Karl Mårtensson är presschef på Stena Linetill GP.

Sökinsats avblåst

Polisen och räddningstjänsten avbröt sökinsatsen vid klockan 15.30, utan att någon person hade hittas.

– Dykarna har gått upp och båttrafiken kommer släppas på, säger Björn Wänström, larm- och ledningsoperatör under måndagseftermiddagen till GP.

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39