Utby. I januari i år var Göteborgs energis nya solcellspark klar. Foto: Göteborg Energi AB

Solsidan, Elby, Gamla Solevi – det ska nya solparken heta

Att utlysa tävlingar för att få in kreativa – och vanligtvis fyndiga – namnförslag har blivit lite av en göteborgsk tradition. Nu sällar sig den nya solcellsparken i Utby till skaran.

  • Publicerad 12:53, 2 jul 2021

Som göteborgarnas energibolag gillar vi både den starka kopplingen till Göteborg och göteborgshumorn

I januari driftsattes Göteborgs energis andra solcellspark. För att få in namn till den nya parken vände energibolaget återigen sig till göteborgarna för att få in förslag.

Nya solcellsparken inkopplad och klar

Och Göteborgs energi stod inte lottlösa efter tilltaget. Nära 400 förslag fick en jury gå igenom innan de bestämde sig för ett namn.

Det blev inte Celldammen, Elby eller Gamla Solevi som var några av namnförslagen som trillade in. Inte heller Solby, Solsidan eller Watts Up!

"Spinner vidare på samma tema"

Valet föll på ett namn som går i samma linje som energibolagets första solcellspark i Säve, Nya Solevi. Systerparken i Utby kommer numera heta Solinavium.

– Som göteborgarnas energibolag gillar vi både den starka kopplingen till Göteborg och göteborgshumorn. Namnet spinner vidare på samma tema som namnet på Göteborgs första solcellspark Nya Solevi, säger Marie Lindgren, marknadschef på Göteborg Energi som suttit i juryn.

Göteborgs energi fick in förslaget Solinavium från två vinnare i tävlingen.

Om Solinavium

• Parken driftsattes i januari 2021
• Parken beräknas producera 5,4 GWh förnybar el om året vilket motsvarar hushållselen för runt 1000 villor
• Solinavium är den andra parken i Göteborg. Sedan tidigare finns Nya Solevi i Säve på Hisingen som invigdes i december 2018. Solcellsparken i Utby blir mindre till ytan men har samma installerade effekt som Nya Solevi.
• Marken som parken är byggd på är i dag klassad som industrimark

Källa: Göteborgs energi

Visa merVisa mindre