HELA SOMMAREN. För andra året i rad arrangeras BonnierHoops i Biskopsgården. En mötesplats som kombinerar idrott och kultur. (Bild från 2018) Foto: HisingenByDay

Sommarkombon: Basket och böcker i Biskopsgården

Nu är det dags för BonnierHoops i Biskopsgården. En mötesplats som kombinerar idrott och kultur för barn och unga. ”Det är en plats att gå till hela sommaren - från skolavslutning till skolstart”, säger projektledaren.

  • Publicerad 16:45, 18 jun 2019

För andra året i rad anordnas BonnierHoops i Biskopsgården. En samlingsplats som kombinerar basket och kultur för barn och unga. Hela sommaren.

– Vi är som en fritidsgård utomhus från skolavslutning till skolstart. Själva idén är att det ska vara en plats att vara på hela sommaren för dem som inte har möjlighet att åka iväg, säger Anders Hjort, projektledare och platsansvarig för BonnierHoops.

Under hela sommaren kommer det att finnas streetbasketplan, ett litet bibliotek med läshörna och platser för att umgås.

Tanken är att inspirera ungdomar till läsning genom att utmana och utveckla det skrivna ordet genom workshops i spoken word, poesi och hip hop samtidigt som de uppmuntras till att röra på sig.

Planen är också att bjuda in andra idrotts- och kulturaktörer så att barnen får ta del av och komma i kontakt med så många aktiviteter som möjligt.

– Förhoppning är att barnen får upp ögonen för ett intresse som de kan fortsätta med, säger Anders Hjort.

Ett annat poppis event är basketturneringen där polisen möter barnen. Det kommer också grillas mycket och musiken kommer att flöda ur högtalare.

Hur var responsen från ungdomarna förra året kring hela upplägget?

– Det gick väldigt bra och var populärt, fler och fler dök upp under sommaren. Ungdomarna upplevde att det var något positivt, just för att vi var där hela tiden. Vi höll våra öppettider och höll det snyggt så att de kände att det här är en plats för oss och här är några som bryr sig och gör roliga saker.

BASKET & BÖCKER. För andra året i rad arrangeras BonnierHoops i Biskopsgården. En mötesplats som kombinerar idrott och kultur. Foto: HisingenByDay

Tid och plats:

*Invigning*

Var: Friskväderstorget 13, Biskopsgården. Utanför Sjumilahallen
Hållplats: Väderilsgatan
När: Onsdag 19 juni kl. 15.00-18.00

Öppettider hela sommarlovet:
Måndag-fredag kl. 11-21, Lördagar kl. 15-21

Bakom BonnierHoops i Biskopsgården står: Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Göteborgs Stad, Polisen, Näringslivsgruppen Göteborg & Co, Bokmässan, Bostadsbolaget, Poseidon, Bo Bra och Västra Hisingen Basket.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG