Hur klär man sig i Kortedala? Stilenkät på Kortedala torg. Foto: Lovisa Hansson

SPANING. GöteborgDirekt kollar in modet i Kortedala

Oklar. Så kan klädstilen i Kortedala beskrivas. GöteborgDirekt har pratat med förbipasserande i Kortedala om hur de ser på den lokala klädkoden.

  • Publicerad 16:50, 23 sep 2021

SPANING. Göteborg Direkt kollar in modet i Majorna

Gillar trender. Selma El Hadi, 34 år. Foto: Lovisa Hansson

Leopardmönster. Selma El Hadi, 34 år, har koll på modet och följer trender. Just nu är det inne med brunt, förklarar hon. Selma klär sig gärna i kjol och älskar djurmönster. Men att det skulle finnas en särskild Kortedalastil är hon tveksam till. Det är befolkningen alldeles för blandad för. Här bor alla sorters människor, menar Selma.

"Om det finns en gemensam nämnare är det att folk är ledigt klädda".

Klockan viktig. Valle Mahdi, 30 år. Foto: Lovisa Hansson

Elegant. Det är viktigt med kläder eftersom de visar vilken personlighet man har. Valle Mahdi, 30 år, gillar märkeskläder, men märket ska inte synas. Den ska vara diskret och elegant. Valle tycker inte att stadsdelen präglar människors klädsel så mycket, det handlar mer om vad folk jobbar med.

"Stilen beror också på vilken ålder man är i. Ungdomarna gillar sportkläder som Adidas och Nike. Jag har passerat 30 så jag går inte ut i joggingbyxor längre".

Klär på sig. Ginny Hedlund, 75 år och Maj Ardbring 74 år. Foto: Lovisa Hansson

Chosefritt. 74-åriga Maj Ardbring har bott i Kortedala i 62 år. Väninnan, Ginny Hedlund, 75 år, har bott här sedan 2005. Här finns alla vännerna och träffpunkten vid bänkarna på torget. De tycker absolut inte att det går att ringa in något särskilt mode i stadsdelen. Tvärtom. Här är en salig blandning av människor.

"Här finns alla stilar. Man sätter på sig de kläder man har och går ut."

Dyra plagg. Mahammed Kasim, 20 år. Foto: Lovisa Hansson

Armani. Mahammed Kasim, 20 år lägger alla pengar han tjänar på kläder. Han älskar märkeskläder och kan lägga tiotusentals kronor på en snygg jacka. Det är inget konstigt, tycker han. Mahammed noterar direkt om hans vänner har särskilt fina plagg. Han tror att de flesta ungdomar tänker likadant, oavsett var de bor.

"Fast det bor många i Kortedala som gillar att flasha".

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39