SPÅRVAGNSSTOPP. 13 till 22 april mellan Wieselgrensplatsen och Länsmansgården på Hisingen. Foto: Tommy Alven

Spårvagnstopp i över en vecka på Hisingen

All spårvagnstrafik stängs av mellan Wieselgrensplatsen och Länsmansgården i över en vecka. Samtidigt ska hållplatsen Rambergsvallen rustas upp, vilket innebär omvägar för gående.

  • Publicerad 14:19, 9 apr 2019

Mellan den 13 och 22 april kommer all spårvagnstrafik vara inställd på delar av Hisingen. Det gäller sträckan mellan Wieselgrensplatsen och Länsmansgården. Anledningen är spårarbeten vid Rambergsvallen.

Tre spårvagnslinjer kommer att beröras, 5, 6 och 10. Ersättningsbussar kommer att köra mellan Hjalmar Brantingsplatsen och Länsmansgården.

Inga spårvagnar till Angered i sommar

Samtidigt stängs övergången över Hjalmar Brantingsgatan av vid Rambergsvallen.

Det innebär en lång omväg för gående eftersom de måste ta sig antingen till hållplats Wieselgrensplatsen eller Gropegårdsgatan för att komma över Hjalmar Brantingsgatan, meddelar Trafik Göteborg.

Orsaken till att hållplatsen byggs om är att det bland annat upplevs svårt och otryggt för trafikanterna att ta sig till och från den. Därför rustar man nu upp och tillgänglighetsanpassar hållplats Rambergsvallen.

Hållplatsen ska stå klar under sommaren 2019. Då är tanken att gående och cyklister tar sig över Hjalmar Brantingsgatan via övergångsställen istället för under gatan i en gångtunnel.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG