Spelsugen. Danny Saucedo får äntligen stå på scen igen. Med premiär ikväll gästar han Kajskjul 8 med sin nedskalade show. Foto: Yoye Lapgian

Spelsugen Danny redo för Göteborg

Från stora visioner med "Run (a)way show" till något helt annat med "Dinner Club Experience". Ja, det blir det då Danny har premiär på Kajskjul 8 ikväll – fredag 3 september. – Jag har kommit tillbaka till en spelglädje som jag inte känt sedan gymnasiet, säger han.

  • Publicerad 09:42, 3 sep 2021

Danny Saucedo hade precis rullat igång sin stora turnéversion av "Run (a)way show" när allt stoppade i mars 2020. Alla planer fick skrinläggas och Danny tvingades tänka om.

– I ren panik kände jag att jag måste få köra, drog ihop mina polare och bokade upp några spelningar för sommaren. Med det blev jag ett slags "poster boy" (affischpojke) för inställda gig, men fick några på Berns i Stockholm innan vi tvingades ställa in.

Blodad tand

Jo, covid har tagit hårt på artist-Sverige, men Danny fick ändå blodad tand av klubbspelningarna.

– Jag kom tillbaka till en spelglädje som jag inte har känt sedan gymnasiet. Då då man bodde i replokalen på Södra Latin, drog ihop band varje halvår. det var musikrunk och glädje. Så med det i huvudet har jag oförskämt gjort om låtarna och till med jazzat till dem.

Planer fanns för "Dinner Club Experience" redan i höstas på Kungsportshuset (före detta Gamle Port), men även dessa fick läggas i malpåse.

Spelsugen

Nu är det emellertid dags och Danny är spelsugen.

– Det blir verkligen annorlunda mot "The run(a)way show". Jag fick tänka om. Nu överraskar vi med gitarrsolon i de tre första låtarna. Jag längtar efter att få spela live.

Blir det Danny the crooner?

– Verkligen. Det är en dröm jag har haft sedan tonåren, att omfamna gubben i mig. Frank Sinatra har alltid varit en förebild.

Uppviglare

"The run(a)way show" var fylld av dans. Trots det mindre formatet lovar Danny att Göteborgspubliken inte ska behöva bli besviken på den punkten.

– Jag kan ju inte stå still då jag sjunger. Nu vet jag inte om vi får dansa, men det finns en uppviglare i mig. Dessutom, tänker jag, är väl de flesta som kommer vaccinerade.

Danny Saucedo

Är: 35. Sångare, musiker, dansare och kompositör. Fick sitt genombrott i "Idol" 2006. Har därefter medverkat flera gånger i Melodifestivalen, så sent som i våras med låten "Dandi dansa". Han ledde programmet 2013. Han har också medverkat i både "Så mycket bättre" (2016) och "Let's dance" (2008). 2017 gjorde han showdebut med "Nu!" som följes upp av "A run (a)way show" 2019.

Bor: I Stockholm.

Aktuell: Med "Dinner Club Experience" på Kajskjul 8 3, 4, 10, 11, 17 och 18 september.

Visa merVisa mindre

Nedskalad. Skillnad mot Danny Saucedos senaste show på the Theatre och nu på Kajskjul 8 är markant. Foto: Kai Martin

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39