Klara för Sävefestivalen. Linda Varg och maken Ulf Nilsson kommer till Sävefestivalen Foto: Pressbild

Spikat - här är artisterna på nya festivalen

Sävefestivalen har premiär den 4 augusti. Klart är sedan tidigare att Motvind och Snowstorm är bland banden som ska uppträda. Nu har arrangörerna gjort klart med sitt sista namn: Ulf Nilsson och Linda Varg.

  • Publicerad 14:10, 8 maj 2018

Ulf Nilsson är sångaren med den kratfulla rösten som knep segern i "The Vocie" 2012. Redan tidigare hade han träffat Linda Eriksson, som bland annat hade en karriär i Supernatural, som skapades genom Kanal 5:s artistjaktsprogram "Popstars" 2002. Paret gifte sig 2010 och hon tog, förutom makens namn, också namnet Varg, som nu är hennes artistnamn.

Ulf Nilsson har skrivit på för ett amerikanskt management, varit i Nashville och spelat in med Grammisvinnande producenter och låterskrivare för en ny skiva. Linda Varg har uppträtt runt om i Europa och håller på att spela in ett album med namnkunniga producenter både i Sverige och USA.

Tillsammans kommer paret att bjuda på dubbelplatinasäljande radiohiten "Little by little" plus låtarna "Sing me a lullaby" och "Russian roulette". Även Linda Vargs auditonlåt till "Idol" 2010, "Keep going", med över en miljon Youtubebesök, finns med på repertoaren.

Med denna bokning är nu Sävefestivalen klart med sina artister, som i övrigt består av Motvind, Snowstorm, Art Nation, Vision Abba Tribute, the Animation och, för de yngsta besökarna, Allgott och Villgott.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG