JULMAT. Pitcher´s Majorna bjuder på en enklare, men traditionell, julbuffé för behövande. Helt kostnadsfritt. Foto: Privat

Sportbaren bjuder behövande på gratis julbord

Pitcher´s Majorna bjuder behövande på gratis julbord på julafton. – I dag är vi i en position där vi kan ge tillbaka till samhället och då ska vi självklart göra det, säger Daban Taha.

  • Publicerad 16:29, 2 dec 2019

Foto: Privat

Det är inte alla som har familj, släkt eller vänner att ty sig till i jul. För många blir ensamhet, utanförskap och fattigdom ännu mer påtagligt under våra högtider.

För dem vill Pitcher´s Majorna dra sitt strå till stacken med ett gratis julbord på julafton.

– Tyvärr är julen en högtid där klyftorna i samhället blir ännu tydligare. Det som så många tar för givet är i andras fall en omöjlighet. Det tycker inte vi är rättvist. Samhället präglas av individer som inte har råd med en enkel julmiddag, eller inte har någon att fira med. Vi har alla en skyldighet att hjälpa till efter våra förutsättningar. I dag är vi i en position där vi kan ge tillbaka till samhället och då ska vi självklart göra det, säger ekonomichefen på restaurangen Daban Taha.

Han berättar att de alltid varit positiva till välgörenhet av olika slag men att det är första gången de bjuder in till ett event av den här kalibern.

– Vi kommer bjuda på en klassisk julmiddag, julgodis, bakelser och alkoholfria drycker. 

Hur många besökare räknar ni med?

– Inga uppskattade siffror i nuläget. Men vi har fått en mycket god reaktion av både kunder här på plats men även på våra sociala medier där nyheten delar kontinuerligt. Vi hoppas därmed på att vi når till så många behövande som möjligt.

Hur många har ni plats för?

– Jag skulle tro vi är en av Göteborgs största sportbar med cirka 250 sittplatser. Skulle det mot förmodan bli fullsatt så har vi även möjligheten att frigöra extra sittplatser. Ingen kommer behöva avnjuta sin middag ute i kylan, säger Daban Taha.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Vi har ett välfärdsnödläge"

DEBATT Satsa på primärvården och förbättra villkoren för sjukhuspersonalen är två punkter som Vänsterpartiets Eva Olofsson, Carina Örgård och Jan Alexandersson tycker bör prioriteras i regionen.torsdag 16/1 11:36

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57