Sportig storsatsning: Så vill Fysiken växa

Fysiken på Gibraltargatan kan få sig ett rejält lyft i framtiden. Nu vill den välbesökta anläggningen bygga ut med mer utomhussport, en helt ny fotbollsläktare och en uppfräschad entré. Samtidigt planeras det för hundratals nya bostäder i området.

  • Publicerad 12:00, 16 maj 2017

Fysikens fyra anläggningar i Göteborg har i dag omkring 10 500 medlemmar. Göteborgs förenade studentkårer, GFS, äger företaget och en utbyggnad av filialen på Gibraltargatan har planerats länge.

– Vi är väldigt trångbodda. Samtidigt som det är stor inflyttning så håller kommunen på att förtäta i det här området. Tanken är att öka med 2000 kvadrat med ökade träningsytor för våra medlemmar, säger Maria Ljungqvist, vd för Fysiken och Akademihälsan.

Det är Fysiken som tillsammans med Chalmers studentbostäder vill utveckla området. Byggplanerna, som även innehåller hundratals nya bostäder, ligger en bra bit in i framtiden och har ännu inte behandlats politiskt. Om allt går som önskat hoppas Maria Ljungqvist att man kan sätta spaden i marken om tidigast fem år.

Enligt skisser som lämnats in till kommunen hoppas man på att kunna bygga ett nytt torg: Mossentorget. Här är tanken att entrén till nya Fysiken ska ligga. Andra nyheter kring anläggningen kan bli att parkeringsytan utanför Fysiken försvinner och byggs över med ytor för utomhussport (se bildspel för fler skisser).

– Det är mycket utomhusfokus och därför vill vi får ner parkeringarna under marken. Sen vill vi också har ett utomhusgym som är öppet för alla och bygga en ny läktare mot fotbollsplanen, säger Maria Ljungqvist.

Finns det några nya sporter ni kommer att satsa på tror du?

– Parkour är jättepopulärt och alla former av hinderbanor. Vi gör regelbundna marknadsundersökningar och får göra en analys av vad vi ska satsa på när vi kommer lite närmare byggstart, säger hon.

LÄS MER:

Storsatsning på bostäder vid Chalmers – så kan området byta skepnad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG