Bygg. Nu börjar sprängningsarbetet för det nya äldreboendet i Nya Hovås. Foto: Skanska

Sprängningar i Nya Hovås efter påsk

Förberedelserna för byggnationen av det nya äldreboendet i Nya Hovås är igång och efter påsk ska sprängningsarbetet inledas.

  • Publicerad 06:00, 2 apr 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Pålningsarbetet för det nya äldreboendet har redan dragit igång och efter påsk smäller det för då börjar man med sprängningen av berget där boendet ska byggas. Men projektchef och byggherre Karin Falck på Skanska hoppas på att de kommer kunna genomföra det utan att det ska märkas allt för mycket.

– Min uppfattning är det ska vara en försiktig sprängning så förhoppningsvis kommer det inte märkas alls, säger Karin Falck.

Ont om plats

Äldreboendet ska byggas söder om Kodakhuset. Sprängningen genomförs för att anpassa till nivån på intilliggande väg som skall anläggas samt för att kunna utnyttja ytan där huset ska stå på ett så bra sätt som möjligt. Hon menar att detaljplanen är ganska trång.

– Den är inte optimal men det kommer att bli bra, säger Karin Falck.

51 nya vårdplatser

Sprängningen kommer att pågå i cirka två veckor och därefter kommer arbetet med husets bottenplatta påbörjas. Äldreboendet kommer bli cirka 4 200 kvadratmeter stort och ska ge 51 vårdplatser. Boendet är planerat att stå klart för inflyttning till hösten år 2019.

– Jag tycker det är väldigt roligt att vi äntligen startar produktionen av ”Villa Hovås”, behovet av äldreboenden är stort i Göteborg och efterlängtat av många.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG