Dörröppnare. Adde Malmberg regisserar och har skrivit farsen "Till varje pris". Foto: Kai Martin

Spring i dörrar i politiskt fars på Stadsteatern

Adde Malmberg fick uppdraget förra sommaren. Nu är den politiska farsen "Till varje pris" klar för premiär. – Skrattar inte publiken äter jag upp min hatt, lovar han.

  • Publicerad 17:34, 5 sep 2018

Han kan humor, den snart 63-årige lundensaren. Som ståuppare, men också som både skådespelare, regissör och översättare av farser.

Men när han fick uppdraget att skriva för Göteborgs stadsteater i juli förra året var uppdraget lite annorlunda. Teaterns konstnärlige ledare Pontus Stenshäll ville mer.

– Vi hade pratat om andra pjäser som jag har skrivit. Men han sa "Bra, men jag vill ha något med ett politiskt innehåll", berättar Adde Malmberg i en paus med arbetet med uppsättningen av "Till varje pris".

Sagt och gjort. Adde Malmberg antog utmaningen och började skriva direkt. Inledningsvis tre stolpar – Almedalen, Makten framför principen och Det svenska kulturarvet.

Ett persongalleri av politiker och personer kring dessa formades sedan och pjäsen började ta form.

– Det som är speciellt med en fars är ju att den är byggd som ett korthus. Tar man bort ett kort rasar allt. Dessutom utspelar sig allt inom en kort tid, förklarar han.

– En fars går att skriva om vad som helst. Det jag har försökt är att göra något aktuellt och för alla.

12 september är det premiär och skrattar inte publiken – framför allt vid en speciellt scen – har han lovat ensemblen att äta upp sin hatt.

– Det är noterat av alla, säger han med ett leende.

Till varje pris

Är: En politisk fars av Adde Malmberg, som utspelar sig i Almedalen.

Med: Bland andra Carina M Johansson, Anders Jansson, Sven-Åke Gustafsson, Johan Gry, Pamela Cortés Bruna, Malin Cederbladh, Eric Ericsson och Victoria Dyrstad.

Regi: Adde Malmberg.

Premiär: 12 september på Göteborgs stadsteater.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG