Starka kvinnor du mött i GöteborgDirekt

I dag, måndag den 8 mars, är det Internationella kvinnodagen. Här uppmärksammar GöteborgDirekt några av alla starka kvinnor vi mötte under 2020 och 2021.

  • Publicerad 10:30, 8 mar 2021

Foto: Sammanställning: Lina Isaksson

Kerstin Rundström

PIONJÄR. GöteborgDirekt träffade Kerstin Rundström, en av Göteborgs första och sista kvinnliga kranförare. Kranarna i hamnen försvinner en efter en och med dem en bit av Göteborgs varvshistoria. Hon minns med glädje sin unika arbetsplats.

Foto: Pressbild

Nooshi Dadgostar

Partiledare. Som 14-åring kämpade Hisingstjejen Nooshi Dadgostar mot nedskärningar, läste Fittstim och lyssnade på Gudrun. Drygt tjugo år senare, när GöteborgDirekt träffar henne, är hon Vänsterpartiets ledare och redo för politisk kamp.

Foto: Markus Andersson

Marianne Ahlborg

Boxare. På bara tre månader har boxningsklubben Punch outs nystartade tjejgrupp i Sisjön lockat närmare 50 medlemmar. GöteborgDirekt träffade tränaren Marianne Ahlborg som menar att gruppen är viktig för att få tjejer att våga sig in i den mansdominerade sporten som ofta präglas av en machokultur.

Foto: Pressbild

Simona Mohamsson

Politiker. Socialnämnd Hisingens första ordförande är ung, liberal och kontroversiell. Simona Mohamsson (L) brinner för trygghets- och missbruksfrågor och vill föra en mer human socialpolitik, vilket ibland kan reta partikollegorna.

Foto: Johanna Roos

Monika Tildevik

Kreatörer. Det började med några sådda blomfröer i dikeskanten längs gångvägen vid Safirgatan. Nu har Monika Tildeviks och 5-åriga sonen Tristans sommarprojekt Safirträdgården blivit en självklar mötesplats för barnen i området.

Skribenter. Angered träffade GöteborgDirekt Erena El-Helon och Mihika Lov som är två av omkring 60 unga som skapat magasinet This is Angered. Nu släpps tidningen som innehåller allt från orättvisor och slemmiga sniglar till populäraste frukten i området. Foto: Privat

Erena El-Helon och Mihika Lov

Skribenter. Angered träffade GöteborgDirekt Erena El-Helon och Mihika Lov som är två av omkring 60 unga som skapat magasinet This is Angered. Nu släpps tidningen som innehåller allt från orättvisor och slemmiga sniglar till populäraste frukten i området.

Foto: Mostphotos

Sara

GöteborgDirekt träffade Sara som förlorat nära familjemedlemmar i gängkonflikter och själv suttit i fängelse. Nu har hon lämnat det livet bakom sig. Den hjälpande handen var föreningen KRIS och motivationen – barnen.

Sara heter egentligen något annat.

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00