Påbörjat. Marcus Jonsson, Nya Hovås Projektutveckling, Thomas Landell, Carlbergs och Rebecka Sundberg, Development Partner tog första spadtaget i förra veckan. Foto: Nya Hovås

Startskott för lekfullt bygge i Nya Hovås

I förra veckan togs första spadtaget för den nya lekplatsen i Nya Hovås. Den ska bli en del av parkmiljön runt Krogabäcken och planeras öppna i juli.

  • Publicerad 16:04, 17 mar 2021

Vi tycker att vi gjort ett bra urval som gör att parken har något för de flesta som bor och vistas i Nya Hovås.

Det var tre ovanligt små spadar som sattes i marken vid Krogabäcken i Nya Hovås förra veckan.

Lagom till semestern är den nya lekparken med gungor, rutschkana, volträcken, sandlåda och en lekhydda tänkt att stå färdig.

– Området kring Krogabäcken har stor potential och vi vill skapa en oaskänsla mitt i stadsdelen. Här ska det kännas naturligt att slå sig ner för att ta en glass eller en kaffe i solen, och låta barnen leka fritt, säger Marcus Jonsson på Nya Hovås projektutveckling.

Han berättar också att gradängen, den trappstegsformad avsatsen ska byggas klart.

– Den gör att det blir möjligt att promenera runt till andra sidan Krogabäcken, lite som en mindre strandpromenad.

Nya Hovås på fötter igen efter kundraset

Något för alla

Lekparken har arbetats fram i dialog med boende i området och det kommer även att finnas utrymme för fri lek, promenadstråk och bänkar.

– Vi tycker att vi gjort ett bra urval som gör att parken har något för de flesta som bor och vistas i Nya Hovås, säger Marcus Jonasson.

Den nya lekparken byggs av Nya Hovås Projektutveckling, ett konsortium av Skanska, Next Step, HSB och Nordr.

Parken kommer underhållas i några år av konsortiet för att senare skänkas till Göteborgs stad som då står för underhållet.

Vi är GBG

    Vi är GBG