Komiker. Katryn Armstrong är en av komikerna som kommer till Pustervik. Foto: Anders G Warne

Ståupparen började i New York – nu gästar hon Pustervik

Ståuppturnén Brooklyn Haha kommer till Pustervik, Göteborg 21 november och hade turnéstart i Brooklyn, New York, 28/10. Hur var det...?

  • Publicerad 14:17, 20 nov 2019

– Helt galet. En dröm, faktiskt, för det är ju något av ett standup-Mekka. Dessutom, om man inte kommer därifrån, kan man inte räkna med fullt och får kanske tvinga sig på publiken. Nu... det var helt amazing.

Handlade det om tre minuter för dig eller blev det mer?

– Nej, det var en kvart, eller minst 20 minuter. Jag har ju kört i USA innan, men det var första gången i New York. Kul att det funkar där också.

Hur funkar det med språket?

– Jag är ju född i England, så engelska har jag ju haft i hela mitt liv. Vi är några få i Sverige som kan båda språken som ståuppare. Jag har inga problem att växla mellan dem. Vardagshumorn passar svensk humor. Det kommunikativa funkar bäst på engelska.

Brooklyn Haha är ett turnégäng med Yemi Afolabi (USA), Liz Miele (USA), Andy Haynes (USA) samt Ahmed Behran och du från Sverige. Hur tajta är ni med varandra?

– Vi hade ju inte träffats innan premiären i Brooklyn. De från USA är ju stora komiker som lever på det här. Så vi lever ju helt olika komikerliv. Men det har gått bra och det ska bli kul att se hur de hanterar en svensk publik. I Sverige är vi ju i regel rätt duktiga på engelska, även om många låtsas att det inte kan.

Skiljer sig publiken åt?

– Ja, alla städer har sin charm – utom Trollhättan. Umeå, till exempel, har åtta ståuppscener. I Malmö är de sjukt snabba och i Göteborg är publik glad att man är där. Stockholm är svårast, men där finns också en trogen ståuppublik.

Fotnot: Turnén är Debaser, Stockholm (18/11), Moriska Paviljongen, Malmö (19/11), Rex, Umeå (20/11) och Pustervik, Göteborg (21/11). Biljetterna är gratis, men begränsat antal platser där först till kvarn gäller.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11