Stena Fastigheter varnar för bluffsamtal

Stena Fastigheter varnar för bedragare som ut ger sig för att vara från bostadsbolaget för att ta sig in i hyresgästernas lägenheter.

  • Publicerad 14:01, 28 feb 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Flera boende i Kobbegården, Askim, har fått telefonsamtal från personer som påstår att de är från Stena Fastigheter och vill komma in i lägenheten för att kontrollera deras brandvarnare.

– Vi har kollat upp telefonnumret och det är helt klart ett spamnummer. Det är ingen som svarar och söker man upp det på nätet är det flera som vittnar om att det rör sig om bedragare, säger Christina Tollbom, förvaltare för Stena Fastigheter i Askim.

Stena Fastigheter har gått ut med varningar i trapphusen och direkt till de boende i området om bluffsamtalen.

En hyresgäst som Stena varit i kontakt med berättar att uppringarna utger sig för att vara från fastighetsbolaget och att de vill boka tid för att komma och kontrollera brandvarnarna i lägenheten så de är kopplade mot SOS.

– Vi har inga sådana brandvarnare och vår personal måste alltid kunna legitimera sig, vi aviserar även alltid i förväg om vi vill komma in i lägenheterna.

Skulle man få ett samtal som man misstänker är bluff råder Christina att man ringer till Stena Fastigheter och dubbelkollar med dem.

– Vi har kontaktat polisen och blir man uppringd av bedragarna bör man höra av sig till polisen och även till oss, säger Christina Tollbom.

Än så länge verkar det bara vara Askim som blivit drabbade av bluffsamtalen.

– Jag ställde frågan på ett möte med ansvariga för de andra områdena men de hade inte hört något.

Göteborg Direkt har nyligen rapporterat om ytterligare en bostadsbluff, där hyresvärden Wallenstam gått ut och varnat för bedragare som utger sig för att förmedla företagets lägenheter.

LÄS MER: Wallenstam varnar för bluffare

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG