Stjärnglans när Öloppet inviger ny superdistans

Nu är det hög tid att börja träna för Öloppet. Den 4 augusti går startskottet och i år blir det extra hårt motstånd för inte nog med att flera världselitlag står på startlistan kommer även artisten Daniel Adams-Ray kommer delta.

  • Publicerad 16:50, 30 jul 2018

Öloppet är världens största swimrunevent och i år är det sjunde året i rad som flera lag gör sig redo för att ta sig an de 42 kilometrarna på land och genom vatten.

Supersprint

Men i år har även 20 lag anmält sig till årets nyhet, Öloppet Supersprinten. En kortare distans på åtta kilometer anpassad för nybörjare och motionärer.

– Vi har skapat Öloppet Supersprint för att bredda swimmrun för att även nybörjare ska kunna ta sig an sporten. Vi hoppas att det ska bli ett roligt sätt för fler att våga prova, säger Jonna, kommunikationsansvarig.

Extra hård konkurrens

Till "stora" Öloppet kommer konkurrensen vara extra hård då flera lag från världseliten står på startlistan. Man kommer även ha möjligheten att tävla sida vid sida med artisten Daniel Admas-Ray som gör comeback. För två år sedan tävlade han i Öloppet Sprinten och vann.

– Jag tror inte att det är känt för alla att han håller på med swimrun men han är väldigt duktig atlet och håller på mycket. Och med lagen från världseliten tror jag att det kommer bli riktigt spännande i år, säger Jonna.

Distanser och starttid

Öloppet, 42 kilometer – 10.00.

Öloppet sprint, 22 kilometer – 11.00.

Öloppet junior, 1,9 kilometer – 11.30.

Öloppet Supersprint, 8 km – 12.30.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG