Polisanmält. Räddningstjänsten larmades till Hovåsskolan förra torsdagen efter att två raketer avfyrats inne i skolan. Foto: Google/Mostphotos/Lennart Angermund

Stök på Hovåsskolan – raketer avfyrades

Under förra veckan utbröt oroligheter och stök på Hovåsskolan. Raketer avfyrades inne på skolan och en polisanmälan har upprättats.

  • Publicerad 16:05, 8 jun 2021

För att det ska bli lugnt på Hovåsskolan har vi varit fler vuxna i skolan och på skolgården.

Oroligheterna på Hovåsskolan ska ha startat på onsdagen i förra veckan och sedan fortsatt under torsdagen.

Det framgår av ett utskick till vårdnadshavare, som GT tagit del av.

”Det stämmer att det har varit oroligt och stökigt mellan grupper av elever på skolan. Det handlar om de äldre eleverna”, skriver Lotta Lekander, utbildningschef i Grundskoleförvaltningen, i ett mejl till GT.

Under torsdagen avfyrades två raketer inne på skolan varpå brandlarmet gick och räddningstjänsten larmades.

”Två raketer avfyrades vid ett tillfälle under veckan. Inga elever blev skadade. Då två branddetektorer utlöstes så kom räddningstjänsten. Räddningstjänsten polisanmälde händelsen som skadegörelse och då kom polisen till skolan”, skriver Lotta Lekander."

Stöket fortsätter på kritiserade skolan

Polis tillkallades

Hon menar att skolan nu vidtagit åtgärder.

”För att det ska bli lugnt på Hovåsskolan har vi varit fler vuxna i skolan och på skolgården. Elevhälsopersonal deltar aktivt i arbetet. Det stämmer att vi också har haft väktare på plats”

I utskicket till vårdnadshavare som GT tagit del av skriver skolledningen att de vill påminna om att föräldrar inte är välkomna till skolan för att ge synpunkter direkt till andra elever.

Lotta Lekander förklarar att det händer att vårdnadshavare, som har synpunkter på andra elevers beteende, kommer till skolan och tar kontakt med elever som inte är deras egna.

"Vi påminner om att vårdnadshavare ska kontakta sitt barns lärare eller skolledningen”, skriver Lotta Lekander.

Här är skolan som eleverna väljer bort

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00