Foto: Mostphotos

Stök på stan efter svenska segern

Efter Sveriges seger mot Schweiz i fotbolls-VM var det många som firande på Göteborgs gator. Men det var också en hel del stök. – Tillfället gör tjuven, säger polisens presstalesperson.

  • Publicerad 08:47, 4 jul 2018

Under tisdagskvällen fylldes Göteborgs gator av glada firare efter Sveriges seger mot Schweiz i fotbolls-VM.

– Det blev lite stökigt, men mest i positivt hänseende även om en del var lite överförfriskade. Det var en go kväll med mycket folk ute. Partille Cup pågår ju också vilket gör att det är mycket folk i stan och då är det klart att tillfället gör tjuven, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Under kvällen och natten inträffade flera misshandelsfall och personrån som polisen delvis kopplar till att det var mycket folk på stan.

Vid 23:19 på Kungsportsplatsen kommer tre personer i 15-årsålden fram till en man och ropar ”heja Sverige”. Sedan hoppar de på honom och försöker stjäla hans halskedja. De lyckas inte och springer därifrån.

Vid 23:42 blir en man i 25-årsålden rånad och knivskuren på Förstamajgatan. Mannen hoppar på spårvagnen mot SKF där han möter polisen som kör honom till sjukhus.

Vid 00:30 på Brunnsparken blir en person slagen och rånad på sin mobiltelefon.

Vid 01:08 blir en person knivskuren i örat på ett stödboende på Lilla bommen. Personen körs av polisen till sjukhus. Bakgrunden till händelsen är oklar.

– Vi kan i nuläget inte se något samband mellan någon av de här händelserna. Det är olika signalement, säger Christer Fuxborg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG