Foto: Vi i Biskopsgården

Stökig skidresa kan stå Pantrarna dyrt

En skidresa som föreningen Pantrarna i Biskopsgården nyligen arrangerade slutade med skadegörelse på anläggningen och bråk på bussen. Nu lägger politikerna i SDN Västra Hisingen dialogsamarbetet på is.

  • Publicerad 13:15, 24 apr 2012

– Förvaltningen fattade beslut om att bidra med pengar för att ungdomarna skulle få åka på skidresa. Det är givetvis väldigt tråkigt för alla inblandade när det spårar ur på det här sättet. Det är ju skattebetalarnas pengar och det är viktigt att de går till rätt ändamål. Samtidigt måste man ju lita på att ungdomarna klarar av att hantera situationen, säger Birgitta Simonsson (M), vice ordförande i Stadsdelsnämnden Västra Hisingen till Västnytt.

Förlåtelse
Pantrarna beklagar händelserna men ber ändå om förståelse.
– Givetvis är det jättedåligt det som hände men det visar snarare på det stora behovet av satsningar på ungdomar i förorterna, säger föreningens ordförande Murat Solmaz på föreningens hemsida.
Pantrarna för upprustning av förorten startade i Biskopsgården förra året för att öka ungdomarnas engagemang, minska kriminaliteten i området och rusta upp förorten.

Bidrag på 23 000 kronor
Nyligen fick föreningen ett bidrag av stadsdelen Västra Hisingen på 23000 kronor för att åka på en skidresa till Hovfjället i Värmland. Men allt gick inte som planerat utan slutade med polisanmälan efter förstörd inredning och stölder av alkohol på anläggningen och saken ska utredas vidare. På hemresan blev det enligt uppgift dessutom bråk på bussen och chauffören fick ringa polisen. Detta har fått politikerna att reagera, vilket beklagas av Pantrarna.
– Den frustration och stämning som ungdomarna bär med sig försvinner inte bara över en natt. Vi har precis inlett vårt arbete, vi har funnits i ett års tid och försöker på ideell basis med små medel att skapa bättre förutsättningar för ungdomarna. Vi vill lära ungdomarna att använda sin frustration på ett progressivt sätt, inte destruktivt, säger Murat Solmaz.
Politikerna i nämnden beklagar också det inträffade men betonar allvaret i händelsen.
– Det känns naturligtvis väldigt tråkigt, men det som hänt är oacceptabelt. Vår förvaltning kommer nu att jobba mer brett med frågan om mötesplatser för unga och inte som tidigare bara ha Pantrarna som samarbetspartner, säger Håkan Persson (S) ordförande till GP på nätet.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00