Foto: Vi i Biskopsgården

Stökig skidresa kan stå Pantrarna dyrt

En skidresa som föreningen Pantrarna i Biskopsgården nyligen arrangerade slutade med skadegörelse på anläggningen och bråk på bussen. Nu lägger politikerna i SDN Västra Hisingen dialogsamarbetet på is.

  • Publicerad 13:15, 24 apr 2012

– Förvaltningen fattade beslut om att bidra med pengar för att ungdomarna skulle få åka på skidresa. Det är givetvis väldigt tråkigt för alla inblandade när det spårar ur på det här sättet. Det är ju skattebetalarnas pengar och det är viktigt att de går till rätt ändamål. Samtidigt måste man ju lita på att ungdomarna klarar av att hantera situationen, säger Birgitta Simonsson (M), vice ordförande i Stadsdelsnämnden Västra Hisingen till Västnytt.

Förlåtelse
Pantrarna beklagar händelserna men ber ändå om förståelse.
– Givetvis är det jättedåligt det som hände men det visar snarare på det stora behovet av satsningar på ungdomar i förorterna, säger föreningens ordförande Murat Solmaz på föreningens hemsida.
Pantrarna för upprustning av förorten startade i Biskopsgården förra året för att öka ungdomarnas engagemang, minska kriminaliteten i området och rusta upp förorten.

Bidrag på 23 000 kronor
Nyligen fick föreningen ett bidrag av stadsdelen Västra Hisingen på 23000 kronor för att åka på en skidresa till Hovfjället i Värmland. Men allt gick inte som planerat utan slutade med polisanmälan efter förstörd inredning och stölder av alkohol på anläggningen och saken ska utredas vidare. På hemresan blev det enligt uppgift dessutom bråk på bussen och chauffören fick ringa polisen. Detta har fått politikerna att reagera, vilket beklagas av Pantrarna.
– Den frustration och stämning som ungdomarna bär med sig försvinner inte bara över en natt. Vi har precis inlett vårt arbete, vi har funnits i ett års tid och försöker på ideell basis med små medel att skapa bättre förutsättningar för ungdomarna. Vi vill lära ungdomarna att använda sin frustration på ett progressivt sätt, inte destruktivt, säger Murat Solmaz.
Politikerna i nämnden beklagar också det inträffade men betonar allvaret i händelsen.
– Det känns naturligtvis väldigt tråkigt, men det som hänt är oacceptabelt. Vår förvaltning kommer nu att jobba mer brett med frågan om mötesplatser för unga och inte som tidigare bara ha Pantrarna som samarbetspartner, säger Håkan Persson (S) ordförande till GP på nätet.

Göteborgsnöje

Gessle samlar Roxette-gänget för nytt album

Nöje Höstturné med unpluggedspelningar Sommaren succé med unpluggedkonserter vid hotell Tylösand har gett mersmak för Per Gessle. I höst åker han på turné. I november kommer han med sitt band till Lorensbergsteatern. GöteborgDirekts Kai...söndag 12/9 16:00

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

MP: "Satsa på förbättrad elevhälsa"

Debatt Debatt. Skola Under coronapandemin har många av våra barn och unga känt sig isolerade och ensamma. För de som redan innan pandemin hade det jobbigt... torsdag 16/9 15:00