Spårvagnsstopp. En luftledning har rasat ned i närheten av Gamlestaden, flera linjer påverkas. Foto: Mostphotos (arkivbild)

Stopp i spårvagnstrafiken efter att luftledning rasat

Till följd av ett luftledningsras i närheten av Gamlestaden är spårvagnstrafiken strömlös. Linjerna som påverkas är 4, 6 ,7 ,8 , 9 och 11. Ersättningsbussar har satts in.

  • Publicerad 08:42, 7 dec 2017

Luftledningsraset skedde runt halv åtta på torsdagsmorgonen i närheten av Gamlestaden, i höjd med gamla Bingo Lotto-loken. Det har orsakat stopp i spårvagnstrafiken som berör linjerna 4, 6 ,7 ,8 , 9 och 11.

– Vi hoppas på att kunna trafikera snabbspåret mellan Gamlestaden och Centralstationen igen innan klockan 10, säger Jonathan Nord, störningskoordinator på Västtrafik.

18 ersättningsbussar har satts in på sträckan Gamlestadstorget till Angereds centrum samt mellan Redbergsplatsen till Nymånegatan via Gamlestaden.

– Vagnarna står på en strömlös sträcka och alla passagerare har evakuerats.

Vad som orsakat luftledningsraset är ännu oklart.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG