Bokmässa. På lördag läser författaren Zahra Hassan sina dikter på Blå stället tillsammans med andra lokala författare som deckarförfattaren Magnus Carling och författaren Hugo de Souza. Foto: Lovisa Hansson

Stor förväntan inför Angereds bokmässa

Det är dags för Angereds bokmässa. Årets upplaga tar plats på flera olika platser runt om i Angered, Hammarkullen och Hjällbo.

  • Publicerad 14:00, 30 aug 2021

Att skriva ger mig glädje och det är ett viktigt sätt för mig att uttrycka mig.

Angereds bokmässa innebär i år utställningar, konstupplevelser och många författarsamtal, med ett lite extra fokus på författare och poeter från nordost.

De deltar på Angered bokmässa

Under en högläsning från Blå ställets scen kommer författare och poeter från närområdet att få visa upp smakprov från deras verk. En av dem är poeten och författaren Zahra Hassan som kommer att läsa några av hennes dikter som är översatta till svenska.

– Det går nästan inte att beskriva hur glad jag känner mig inför att få läsa dikter inför folk igen. Det har jag saknat.

Fler böcker på gång

Zahra bor i Angered med sina två barn och jobbar till vardags som modersmålslärare i arabiska på Angeredsgymnasiet. Totalt har hon gett ut sex böcker; varav flera diktsamlingar, noveller samt barnboken "Från Bagdad till Göteborg" som kom ut förra året. Och fler är på gång.

– En ny diktsamling och en novell har skickats till tryck samt en nyutgåva av en av mina diktsamlingar. Förhoppningsvis kommer de i tid till bokmässan, säger hon.

Att det var just poet hon ville bli, visste Zahra redan som liten.

– Att skriva ger mig glädje och det är ett viktigt sätt för mig att uttrycka mig. Genom att läsa litteratur som har berört mig och fått mig att känna, har mitt liv förändrats på flera sätt. Min förhoppning är att någon gång kunna förändra någon annans liv genom mina verk, säger hon.

Högläsning på Blå stället

Zahra Hassan och de andra lokala författarna medverkar på lördag från klockan 12 i Stora Salongen.

Dragplåster till mässan

Årets Angereds bokmässa drar etablerade författare som Susanna Alakoski, Patrik Lundberg, Americe Vera Zavala och Donia Saleh.

Bokmässan pågår tisdag, 31/8 till lördag 4/9 (med undantag torsdag).