Husrannsakan. Insatsen i Högsbo ledde till en misstanke om grovt narkotikabrott Foto: Polisen.se

Stor polisinsats mot narkotika i Högsbo

Polisen har lyssnat på Högsboinvånarnas oro. Under förra veckan genomfördes en stor narkotikariktad insats i området. Resultatet blev ett tiotal misstänkta för narkotikabrott.

  • Publicerad 05:20, 2 okt 2020

Vi vill öka tryggheten i området.

Polisen får in många tips om narkotikaförsäljning och kriminalitet i Högsbo. Bland annat har området runt Fyrktorget och Pennygången pekats ut som mötesplats för drogförsäljare och deras kunder.

Förra veckans narkotikariktade insats var ett sätt för polisen att visa att man tar de kringboendes oro på största allvar.

Öka tryggheten

– Ambitionen med insatsen var att ta ett krafttag mot den narkotikarelaterade försäljningen. Samtidigt som vi vill öka tryggheten i området, säger områdespolisen Niklas Fridehäll.

Ett 25-tal poliser – såväl civilklädda som uniformerade – var på plats i Högsbo under årets sista septembervecka. Insatsen som pågick i två dagar hade dessutom stöd av en drönare som polisen använde i jakten på misstänkta.  

Husrannsakan

– Tack vare drönaren kunde vi följa personerna på marken från luften. Det ledde bland annat till en husrannsakan och en misstanke om grovt narkotikabrott, säger Niklas Fridehäll.

Sammanlagt ledde insatsen till att tio personer delgavs misstanke om narkotikabrott.

Vi är GBG