Stormatchen skjuts upp

Över 13 000 biljetter har sålts till kvällens match mellan IFK Göteborg och AIK. Nu ställs matchen in efter ett misstänkt matchfixningsförsök.

  • Publicerad 10:57, 18 maj 2017

Under tisdagen uppvaktades minst en AIK-spelare av en person som erbjöd honom "en större summa pengar" mot att han aktivt skulle underprestera och bidra till att klubben förlorar matchen mot Blåvitt. Förtäckta hot ska också ha förekommit. Det skriver Svenska fotbollsförbundet på sin hemsida.

När förbundet fick veta vad som hade hänt beslutade de efter samråd med polisen, AIK, IFK Göteborg och Svensk Elitfotboll att matchen ikväll ställs in.

"Det handlar ytterst inte om en enskild match. Det är en allvarlig attack och ett kuppförsök mot svensk fotboll. Det kommer vi aldrig, aldrig att acceptera och därför är det viktigt att vi agerar med kraft", säger Håkan Sjöstrand i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Utgångspunkten för alla våra matcher är att de ska vara säkra och avgöras på sportsliga grunder. Utifrån den information vi har kan vi inte garantera att matchen IFK Göteborg och AIK är en säker match och att den avgörs på sportsliga grunder. "

Från IFK Göteborgs håll har man full förståelse och ställer sig bakom beslutet att flytta matchen.

–  Det är jättetråkigt. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är förfärligt för svensk fotboll. Men det handlar inte bara om svensk fotboll utan svensk idrottsrörelse över huvud taget, säger Frank Andersson, IFK Göteborgs ordförande.

Hur ser ni på att matchen ställs in och att man inte bara förbjuder spel på den?

–  Nu spekulerar jag. Förbundet tillsammans med polisen har kommit fram att det här är den bästa lösning. Det handlar framförallt om att markera mot de som sysslar med det här, säger Frank Andersson.

Mats Gren, sportchef i IFK Göteborg, har i en tidigare intervju berättat att det rör sig om AIKs målvakt som blivit utsatt. Ett uttalande han nu tar tillbaka.

–  Helt fel av mig. Det stämmer inte så det ska dementeras. Det har florerat väldigt många namn. Det är inte bara en spelare heller som utsatts, säger han.

Mats Gren berättar att spelarna blev besvikna när de fick beskedet men att de har förståelse för att beslutet måste tas. I stället för match blir det träning på Kamratgården.

Det är ännu inte bestämt när matchen mellan IFK Göteborg och AIK ska spelas.


 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG