Stormen tillbaka: Ny varning på västkusten

Ganska exakt en vecka efter stormen Ciaras framfart gör stormen Dennis entré på västkusten. SMHI varnar för vindbyar med stormstyrka.

  • Publicerad 20:40, 14 feb 2020

På Stampens kyrkogård blåste flera träd ned förra helgen. Foto: Kristian Risenfors

Förra helgens storm Ciara resulterade i nedfallna träd, strömavbrott och översvämmade källare. I Svenljunga avled två personer efter att deras båt kapsejsat i en sjö.

Nu varnar SMHI för nästa storm – Dennis. Enligt SMHI:s prognoser drar sydvästliga vindbyar med stormstyrka in på västkusten vid lunchtid på söndag. Bohuslän ser ut att drabbas hårdast.

– Som en följd har vi valt att fördubbla beredskapen under helgen, både med montörer i de aktuella områdena, vår kundservice och på företagets driftcentral. Vi följer kontinuerligt utvecklingen av prognoserna från SMHI och kommer göra en ny avvägning under lördagen, säger Anders Ekberg, chef för nätdrift på Ellevio, i ett pressmeddelande.

Precis som förra helgen kommer stormen också med regn som väntas redan på lördagskvällen. Nederbörden kan också komma som snö eller blötsnö. SMHI varnar för höga vattenflöden i bland annat Säveån, något som kan orsaka mindre översvämningar.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

Tjulander: Allas husdrömmar blir inte verklighet

Krönika Hur mycket folks boendesituationer än skiljer sig så har vi nog alla en sak gemensamt. Alla bär vi på en husdröm.lördag 15/2 16:31

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57