Bygg. Nu tas första spadtaget för efterlängtat badhus och det är behövligt då det gamla badhuset är väldigt nedgånget menar Catharina Norberg, kommunikatör på Kungsbacka kommun. Foto: Kungsbacka kommun

Storsatsningen: Nu byggs Kungsbackas nya badhus

Nu tas första spadtaget för Kungsbackas nya badhus, en mångmiljoninvestering som blir kommunens största någonsin. På onsdag inleds byggnationen.

  • Publicerad 17:40, 10 apr 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Klockan 11.00 den 11 april tas det första spadtaget på grusplanen vid Kungsbacka sportcenter där också badhuset kommer att växa fram under de kommande två åren. Och det är många som tycker att det är högtid att byggnationen kommer igång då det nuvarande badhuset länge varit slitet.

– Det här är efterlängtat då det gamla badhuset är väldigt nedgånget och i dåligt skick, säger Catharina Norberg, kommunikatör på Kungsbacka kommun.

Miljardinvestering

Byggprojektet är Kungsbacka kommuns största investering någonsin med en prislapp som landar på över en halv miljard kronor. 

Det kommer utrustas med en fullstor simbassäng på 50 gånger 25 meter, en bubbelpol samt en rutschkana som delvis kommer löpa utanpå badhuset. Det kommer även finnas två undervisningsbassänger.

Byggs för Kungsbacka

Det nya badhuset kommer breda ut sig på en 12 000 kvadratmeter stor yta och planeras kunna ta emot 300 000 besökare om året. Man räknar även med att badhuset ska klara kommunens befolkningsökning fram till år 2040.

– Vi bygger ju först och främst för våra kommuninvånare men alla är såklart välkomna, säger Catharina Norberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG