Han tar sikte mot 1920-talets storslagna underhållning. En era då ingenting var omöjligt och showbusiness var sprakande elektrisk och eklektisk.

– Jag kände att jag satsar allt på ett kort, berättar Frank Martini, som egentligen heter Fredrik Wallin, är 50 och har en bakgrund som after ski- och after beach-artist.

Men med sitt "Party of the century" har han nischat sig i något så mycket större och så mycket bättre. Eller som han säger med glädje i rösten:

– Jag är Frank Martini.

Från stor till större

Jo, med sin show får han utrymme för sina storslagna planer, där musiken har gått från stor till större och därefter adderats med dansare och cirkusartister.

– Vi började i lite mindre skala. Men jag kände med en gång att det här måste jag jobba vidare med. Jag kände att jag ville ha något mer än bandet och funderade på dansare. Då fick jag förslaget om att inte ha dansare, men showgirls, förklarar han.

– I början ställde alla upp i princip gratis för att det var så kul. Vi ville ju att det skulle vara storslaget och mäktigt. Men framför allt vill vi att det skulle vara fundamentalt roligt.

Nu är det en stor apparat som turnerar runt i Sverige.

– Ja, vi är väl 22 totalt som är ute på turnén. Ju mer desto bättre.

Basen i repertoaren är musik från 1920-talet.

– Ja, det stämmer. Men vi tänker oss också 20-talslåtar från då och nu, men förstås med fokus på då. Det ska vara en publik show där alla ska kunna sjunga med. Allt ska vara snyggt och dansvänligt plus alla cirkusnummer. Det kommer bli underhållning.

Frank Martini är glad att få komma till Valands festvåning, för då blir ju inramningen perfekt i byggnaden med anor från 1880-talet.

– Ja, det blir inte mycket bättre. Den enda risken vi tar är att man inte få hoppa för mycket. Golvet kanske inte håller. Men vi testar gärna.

Dresscode anbefalles

För att komma i rätt stämning uppmanas publiken att komma rätt klädd. Dresscode anbefalles, allså.

– Absolut. Vår publik brukar komma uppklädd. Jag tror att vi i dessa tider har ett behov av att ta sig in i roller. På något vis suddas åldergränser och alla andra skillnader ut. Alla blir lika galna.

För Frank Martini är F Scott Fitzgeralds romanfigur Jay Gatsby en stor förebild. En person som aldrig får nog av livets goda. Men det finns också fler inspirationskällor, som den stämningsladdade tyska tv-serien "Babylon Berlin".

– Det är absolut så, men också "Peaky blinders". Vi håller förresten på att skissa på en ny show kring den eran där just "Babylon Berlin" utspelar sig. Men just nu är det det mer eleganta 20-talet.