Stort intresse för möglig villa i Tolered

Att villan har mögelangrepp som inte liknar något annat tycks inte avskräcka hugade spekulanter. Inför helgens visning har inte mindre än femtio personer anmält intresse.

  • Publicerad 13:14, 22 sep 2016

Att höst ofta innebär svamp är något de flesta uppskattar. Fast då får det nog vara Karl Johan eller trattisar, inte aspergillus och pencillium som detta hus är rikt på. Eller mögel som vi säger på vanlig svenska.

Trots det har ett femtiotal husletare tänkt spendera söndagen med att titta närmare på objektet.

– Priset drar till sig intresse, så är det ju. Det säger Henrik Kjellberg, mäklare på Axelssons Fastighetsbyrå.

Enligt honom är intressenterna ”alla möjliga typer”. Några vill renovera, sälja och göra vinst medan andra tänker riva och bygga nytt. Och så klart finns det händiga hemmafixare som kan tänka sig att bo där.

Tvåvåningsvillan är på 130 kvadratmeter och byggdes i slutet av 20-talet. Under de många sporerna anar man bland annat gamla, inbyggda garderober.

Det omfattande mögelangreppet beror på att huset har stått obebott och ouppvärmt i många år. Att huset säljs med en friskrivningsklausul lär inte förvåna något.

– Jag har jobbat som mäklare i femton år och nästan aldrig sett något liknande. Det är ett väldigt... ovanligt objekt, säger Henrik Kjellberg,

Vi är GBG