Smittvarning. Från Saltholmen går bland annat skärgårdslinjen ut till Vrångö, som just nu drabbats hårt av covid-19. Foto: Most photos

Stort utbrott av corona på Vrångö

Coronasmittan har fått fäste på Vrångö och spridit sig till de andra öarna. Nu betonar vårdcentralen i Göteborgs södra skärgård att alla måste hjälpas åt för att bromsa smittspridningen.

  • Publicerad 15:15, 9 jun 2020

Vårdcentralen i Göteborgs södra skärgård har tagit in extra personal och jobbar för högtryck med att testa Vrångöborna för coronavirus. Detta efter att ett utbrott av smittan bekräftats pågå på ön och har även spridits till de andra öarna. Det skriver Göteborgs-Posten.

GP har tidigare skrivit om att sju av tio personer i en kyrkokör misstänks ha smittats av det nya coronaviruset vid en ekumenisk sammankomst i missionshuset på Vrångö den 24 maj.

Efter att tester som togs på ön i onsdags kommit tillbaka positiva bekräftar nu Styrsös vårdcentralschef Marie Johansson att det pågår ett större utbrott av covid-19.

Drop-in på torsdag

Under tisdagen anordnade Styrsö vårdcentral ett drop in-provtagning på Vrångö.

Även nu på torsdag klockan 9-13 kommer alla som haft symptom i minst 24 timmar kunna testa sig i ett stort garage i Djupvik.

– Vi vill gå ut och varna så att man håller avstånd, tvättar händerna ofta och håller sig hemma när man är sjuk. Det är det enda sättet att hålla smittan någotsånär i schack, säger Marie Johansson till GP.

Vi är GBG