Avstängd. Disciplinnämnden har beslutat om sex veckors avstängning för avsändaren till det falska mejlet. Foto: Nina Romanus/Eldin Hasanagic

Student skämtade om avstängning – stängs av själv

En student på Göteborgs universitet skickade ett falskt mejl till en studiekamrat där det stod att han var avstängd från utbildningen. Nu stängs studenten av själv efter beslut i disciplinnämnden.

  • Publicerad 12:10, 10 mar 2019

I september förra året fick en student på Göteborgs universitet ett mejl där det stod att universitetet hade beslutat att stänga av honom. Anledningen var ett seminarium som studenten hade missat.

Studenten skickade genast ett mejl till studierektorn där han förklarade att han absolut inte haft avsikt att bryta mot några regler, utan att han tvingades lämna seminariet på grund av sjukdom.

Men mejlet om avstängningen kom inte från universitet utan från hans studiekompis som hade använt en internettjänst som gjorde att mejlet såg ut att komma från studierektorn. Efter tio minuter hörde kompisen av sig och berättade att det var ett skämt, men då var skadan redan skedd. Studenten hade redan mejlat studierektorn som fick kännedom om händelsen.

Båda studenterna beskriver att de är vänner och att mejlet var skickat som ett skämt. Trots det ser disciplinnämnden mycket allvarligt på att studenten skickat ett mejl som såg ut att komma från studierektorn.

I sitt utlåtande, som nyhetsbyrån Siren tagit fram, meddelar de att studenten stängs av under sex veckor. Under den tiden får han varken delta i undervisning eller vistas i universitetets lokaler.

Sextrakasserade student – stängs av från GU

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG