Studentflörten: Tre nya höghus vid Fysiken

Chalmers närområde fortsätter att växa, på höjden. Nu har politikerna sagt ja till att pröva Gibraltargatan runt Fysiken i detaljplan, vilket kan innebära tre nya höghus på 12-16 våningar med studentlägenheter.

  • Publicerad 05:30, 6 dec 2017

– Vi vill tillsammans med Fysiken exploatera med ytterligare studentbostäder och förbättra hela platsen kring Mossens idrottsplats, bland annat vill vi vända Fysikens entré så att den kommer mot Gibraltargatan i stället, säger Joakim Wallin, vd för Chalmers studentbostäder.

Planerna är än så länge i ett tidigt skede och politikernas beslut på senaste byggnadsnämnden innebär att man nu startar ett detaljplanearbete för området. Totalt tänker man sig tre höghus i anslutning till Fysiken med 300-400 student- och forskarbostäder, berättar han.

Byggstart skulle tidigast kunna bli om några år.

– Vi hoppas att det ska tas in i startplan så snart som möjligt, säger Joakim Wallin.

Området kring Chalmers växer stadigt och Chalmers studentbostäder har flera projekt på gång. Tvärsöver gatan tar man i dagarna första spadtaget vid Emilsborg där 118 nya studentlägenheter och en stor förskola ska byggas.

Samtidigt finns även planer för området kring spårvagnshållplatsen Chalmers, samt vid Gibraltarvallen, på ytan som i dag fungerar som parkering bakom Chalmers.

Där ska hundratals nya lägenheter byggas för bland annat studenter och forskare.

– Där är vi också medspelare. Det är mycket campusnära och det ingår i vår strategi, säger han.

LÄS MER:

Sportig storsatsning: Så vill Fysiken växa

Ny jätteförskola i Centrum – plats för hundra barn

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG