Showtime. Frölundaspelarna bjöd på sig själva under Frölundadagen. Foto: Kai Martin

Gillar fansen. Max Friberg tycker om att bjuda sin publik och fans på något extra. Foto: Kai Martin

Nöjd med evenemanget. Åsa Nathell, kommersiell chef hos Frölunda Indians, är nöjd med Frölundadagen. Foto: Kai Martin

Långa köer. Frölundaspelarna fick sitta och skriva autografer i timmar. Foto: Kai Martin

Lek. Frölundaspelarna var på lekhumör inför sin publik. Foto: Kai Martin

Succé för Frölundadagen

Med Frölundadagen vill laget bjuda på fest – på och vid sidan av isen. Köerna ringlade långa i timmar när fansen mötte Frölundaspelarna.

  • Publicerad 18:06, 17 aug 2019

Årets Frölundadagen är en sammanslagning av supporterdagen på Liseberg och ispremiären i Frölundaborg.

– Vi vill skapa en tradition där vi har en gemensam dag för våra fans. Det blir lite mer än signering på Liseberg eller bara en ispremiär, förklarar Åsa Nathell, kommersiell chef hos Frölunda.

Inte blodigt allvar

Premiären för Frölundadagen blev en succé. 2100 kom till Frölundaborg för att se sitt lag leka ishockey på isen i en internmatch. Dessutom bjöd laget på färdighetsövningar och straffar.

Max Friberg, tongivande spelare förra säsongen då laget vann både SM- och CHL-guld, är förtjust:

– Det är inte så ofta en sådant här tillfälle bjuds. Här får vi möjlighet att bjuda på oss själva och hålla lite show för publiken, säger han.

– Det är ju inte blodigt allvar utan mer som då man spelade på allmänhetens åkning som liten.

Långa köer

Efter ispasset var det dags för autografskrivande. Kön ringlade lång länge för den trogna och tålmodiga publiken, som fick chans att komma sina idoler och ishockeyfavoriter nära. Antingen för en autograf, för en selfie eller både och.

– Vi vill skapa en folkfest där supportrarna får möta spelaren. Och det känns som vi har lyckats. Även om vi inte kunde vara utomhus och ha grillen igång på grund av vädret, säger Åsa Nathell.

Nu börjar allvaret för Frölunda. I slutet på augusti är det dubbelmöte i den inledande omgången i CHL, där laget möter Graz 99'ers (30/8) och Montfield (1/9). SHL har sin premiäromgång om en knapp månad där Frölunda möter Brynäs i Scandinavium.

Frölundadagen

Är: Ett arrangemang där ispremiären och supportrarnas dag slagits samman till ett i Frölundaborg. A-laget presenterades och spelade en internmatch. Efteråt fanns det möjlighet att få autografer och ta seflies med spelarna. Under Frölundadagen fanns också en loppis med möjlighet att köpa eller sälja skridskor, klubbor, hjälmar, skydd och allt annat som ingår i en hockeyutrustning.

Dessutom: Frölundas J20- och J18-lag mötte parallellt Färjestad i Frölundaborg och Slottsskogsrinken.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Hon ska få filmfestivalen att flyga utan Draken

Nöje Volontären Mirja Wester blev vd För drygt ett år sedan summerade Göteborgs filmfestival ännu en framgångsrik festival. Nu, 2021, är Mirja Wester redo för en festival med helt nya riktlinjer på grund av pandemin.lördag 16/1 15:00

Upplev filmfestivalen från vardagsrummet

Nyheter Programsläpp. Nu presenteras Göteborgs filmfestivals program. En filmfest på distans med digitala sändningar från premiären 29 januari till avslutningen 8 februari. Men också med möten, intervjuer och musik.tisdag 12/1 15:42

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Lämna inte ut ditt bankkort till okänd person

Konsument Konsumentfrågan Hur tidigt måste man anmäla ett fel på julklappen för att få ersättning och är det okej att lämna ut sitt bankkort till ett företag som ber om det? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. lördag 2/1 15:30

Debatt

Låt allmänheten plantera träd som gåva

Debatt Miljöpartiet Träd är viktiga i många människors liv. Fler träd är också bra för biologisk mångfald och för klimatet.De ger oss skugga, tar hand om regnvatten och lagrar koldioxid. tisdag 5/1 9:57