Showtime. Frölundaspelarna bjöd på sig själva under Frölundadagen. Foto: Kai Martin

Gillar fansen. Max Friberg tycker om att bjuda sin publik och fans på något extra. Foto: Kai Martin

Nöjd med evenemanget. Åsa Nathell, kommersiell chef hos Frölunda Indians, är nöjd med Frölundadagen. Foto: Kai Martin

Långa köer. Frölundaspelarna fick sitta och skriva autografer i timmar. Foto: Kai Martin

Lek. Frölundaspelarna var på lekhumör inför sin publik. Foto: Kai Martin

Succé för Frölundadagen

Med Frölundadagen vill laget bjuda på fest – på och vid sidan av isen. Köerna ringlade långa i timmar när fansen mötte Frölundaspelarna.

  • Publicerad 18:06, 17 aug 2019

Årets Frölundadagen är en sammanslagning av supporterdagen på Liseberg och ispremiären i Frölundaborg.

– Vi vill skapa en tradition där vi har en gemensam dag för våra fans. Det blir lite mer än signering på Liseberg eller bara en ispremiär, förklarar Åsa Nathell, kommersiell chef hos Frölunda.

Inte blodigt allvar

Premiären för Frölundadagen blev en succé. 2100 kom till Frölundaborg för att se sitt lag leka ishockey på isen i en internmatch. Dessutom bjöd laget på färdighetsövningar och straffar.

Max Friberg, tongivande spelare förra säsongen då laget vann både SM- och CHL-guld, är förtjust:

– Det är inte så ofta en sådant här tillfälle bjuds. Här får vi möjlighet att bjuda på oss själva och hålla lite show för publiken, säger han.

– Det är ju inte blodigt allvar utan mer som då man spelade på allmänhetens åkning som liten.

Långa köer

Efter ispasset var det dags för autografskrivande. Kön ringlade lång länge för den trogna och tålmodiga publiken, som fick chans att komma sina idoler och ishockeyfavoriter nära. Antingen för en autograf, för en selfie eller både och.

– Vi vill skapa en folkfest där supportrarna får möta spelaren. Och det känns som vi har lyckats. Även om vi inte kunde vara utomhus och ha grillen igång på grund av vädret, säger Åsa Nathell.

Nu börjar allvaret för Frölunda. I slutet på augusti är det dubbelmöte i den inledande omgången i CHL, där laget möter Graz 99'ers (30/8) och Montfield (1/9). SHL har sin premiäromgång om en knapp månad där Frölunda möter Brynäs i Scandinavium.

Frölundadagen

Är: Ett arrangemang där ispremiären och supportrarnas dag slagits samman till ett i Frölundaborg. A-laget presenterades och spelade en internmatch. Efteråt fanns det möjlighet att få autografer och ta seflies med spelarna. Under Frölundadagen fanns också en loppis med möjlighet att köpa eller sälja skridskor, klubbor, hjälmar, skydd och allt annat som ingår i en hockeyutrustning.

Dessutom: Frölundas J20- och J18-lag mötte parallellt Färjestad i Frölundaborg och Slottsskogsrinken.

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11