Svanenmärkt förskola byggs i Tynnered

Kunskapsförskolan utmärker sig med en Svanenmärkt och naturfrämjande verksamhet. Nu bygger Stena Fastigheter stadens första verksamhet i Tynnered. Förskolan beräknas stå klar i januari 2023.

  • Publicerad 14:40, 25 nov 2021

Upprustningen i Tynnered har pågått sedan en tid tillbaka. Stena Fastigheter har renoverat 500 bostäder på Briljantgatan och Smaragdgatan. Gårdar har rustats upp och ett fokus har riktats mot social hållbarhet. Nu kompletteras även området med en ny förskola, som har plats för över 100 barn.

– Det känns fantastiskt att vi nu adderar en efterlängtad förskola i Tynnered. Vi välkomnar Kunskapsförskolan som aktör och är väldigt glada att de väljer att etablera sig i Tynnered. De kommer att vara en positiv kraft i området och bidra till att ge barnen en utvecklande och trygg bas i vardagen, säger Agneta Kores, vd för Stena Fastigheter.

Fokus på miljö och natur

Förskolan blir Kunskapsförskolans första etablering i Göteborg. Det som skiljer verksamheten från andra förskolor är att den är svanenmärkt, vilket innebär att alla produkter och material lever upp till höga miljö- och hälsokrav. Förskolan är även certifierad i "skogsmulle förskola", som innebär mycket tid i naturen. Lokalen kommer att byggas med minst tio procent lägre energiförbrukning än kravet för nybyggnation. Dessutom vill Kunskapsförskolan underlätta vardagen för personal och föräldrar.

– Vi ser fram emot att få etablera oss i Tynnered med vårt koncept som innebär små barngrupper, föräldratjänster såsom frukost och matlådor samt förmånliga avtal för personalen, säger Per Uppman, vd på Kunskapsförskolan.

Fortsatt satsning i området

Bygget kommer att dra igång i bostadsområdet på Smaragdgatan denna månaden. Förskolan ingår i Stena Fastigheters satsning "destination Tynnered", som är en långsiktig satsning som inkluderar skola, fritid och jobb.

– Vi utvecklar Tynnered på många olika sätt och har ett långsiktigt perspektiv. Vi finns kvar i området och gör ständiga förbättringar, säger Ann-Catrin Dryselius, fastighetschef på Stena Fastigheter.

Framöver kommer satsningen bland annat handla om frukost på skolor, sommarjobb, läxhjälp, jobbmässor och familjedagar.

DAGENS LUCKA 🎅🏼

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21