Ior tycker till. "Andra bloggar kan vara lite pretto... Alla vill inte stå två timmar vid spisen, men kanske inte äta falukorv varje dag heller" Foto: Privat

Sveriges bästa matbloggare kan vara Hisingsbo

Just nu pågår en tävling om vem som har Sveriges bästa matblogg. Av 107 medverkande har tio valts ut, varav en kokas ihop på en dator i Lundby. Vi slog en signal till Ior Berglund, matlagaren bakom bloggen Kokerskan Ruts barnbarn.

  • Publicerad 08:00, 9 okt 2016

Det som inte blir så bra har en egen kategori. Cornflakesgratäng till exempel.

Överst i bloggen står följande: "Här kommer ni aldrig se sandiga fötter i motljus ... eller en endaste shabby-chic skylt med texten 'carpe diem'"

– Det är ju så mycket mysa och chaite och 'finaste maken' hit och dit i många bloggar. Jag kände att nej, livet är faktiskt smulor och stökiga bord och mat som inte blev så bra. Varför inte visa det? Jag vill inte ha en blogg som höjer stressnivån hos folk. Min blogg ska vara en vardagskompis.

Varför började du blogga?

– Det började med veckomenyer; det är ju kul att äta men inte att komma på vad. Min syster ville att jag skulle lägga ut dem och på den vägen var det. När fler började läsa blev det färre matlistor och mer kåserier som landar i magen.

Vem var Rut?

– Min farmor, kokerska på sanatoriet i Sävsjö. Hon brukade ha en kaja på ena armen och en limpa under den andra!

Hur skiljer din blogg sig från andra matbloggar?

– Jag tillåter genvägar... jag tipsar till och med om genvägar. Mat är i fokus, men matupplevelsen ännu mer. Jag tror att även den icke-matintresserade kan känna igen sig och skratta lite. Det som inte blir så bra har en egen kategori. Cornflakesgratäng till exempel.

Vad skulle det betyda om du vann?

– Jag är peppad på att bli mediababe! Skämt åsido, det hade ju varigt vansinnigt roligt. Bloggen är ju lite göteborgsk, hade varit kul att visa resten av bloggsverige var skåpet ska stå. Vinner jag inte, ja då är jag fortsatt exklusiv som skriver för en mindre, utvald skara, haha.

Till sist... Vad ska jag laga till mig och pojkvännen ikväll? Han älskar korv.

– Hmmm... Pasta med salsicca och svamp. Till efterrätt kan du göra en skotsk rätt, cranach. Den kan ingen misslyckas med. Om du bjuder hem folk rekommenderar jag min koreanska pulled pork. Den är också superlätt och imponerar alltid.

Matbloggspriset

Rösta gör du på Matbloggsprisets Facebooksida.

Omröstningen är öppen till och med 19 oktober.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG