Foto: Kompisbyrån

Ta en fika – få en kompis

Den 8 mars har du chans att träffa en ny kompis, kanske för livet. Kompisbyrån anordnar Kompisfika för nya och etablerade svenskar.

  • Publicerad 10:29, 7 mar 2019

Att komma till ett helt nytt land utan att kunna språket är inte helt lätt.

– Många får bara träffa etablerade svenskar via myndigheter som Arbetsförmedlingen eller Migrationsverket. Men det kan ta lång tid innan man får prata om vardagliga saker, säger Miriam Ghebressilasie, matchningsansvarig på Kompisbyrån, och fortsätter:

– Men även för etablerade svenska är det jätteviktigt att träffa människor med andra erfarenheter för att skapa gemenskap och ökad förståelse.

Genom att slå ihop de här behoven skapade Kompisbyrån Kompisfika där deltagarna under en timme träffas på café, fikar och över svenska.

– Alla som är över 18 år och är myndiga är välkomna. Vi har deltagare mellan 18-90 år som anmäler sig på event och på vår hemsida till att bli så kallad fikakompis, säger Miriam Ghebressilasie.

Kompsfika

Vad: Kompisfika mellan nya och etablerade svenskar
Var: Fazer Food & Co, Östra Hamngatan 24 i Nordstan
När: 8 mars, klockan 16.00-17.00
Anmälan: För att anmäla dig till eventet och få mer information, maila ​matchning@kompisbyran.se
Kostnad: Gratis
Läs mer: HÄR

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG